Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 11. Gün Bildirimleri

• 11. Gün Bildirimleri

Admin 3 ay, 3 weeks önce paylaştı.

Not:  hikayemizi yazıyoruz!

Bugün senden çok güçlü bir şey yapmanı isteyeceğim: Hikayeni anlatmanı. Ama biliyorum, hemen aklına şu gelebilir: “Hikaye anlatmak mı? Bu nasıl bir işe yarayacak ki?”
    Hadi gel bunu biraz derinleştirelim. Çünkü hikaye anlatmak, insanlarla aramızdaki en hızlı ve güçlü bağları kurmanın yolu. Sayılar, grafikler ya da kurumsal bilgilerle kimseyi etkileyemezsin. Ama hikayen… İşte o, insanların kalbine dokunur. Hikaye, seni “sen” yapar. İnsanlar da, seni sen olduğun için dinler.

Peki, Hikaye Anlatmanın Sırrı Ne?
    Hikayenin dört temel aşaması vardır:
    1. Geçmişiniz
    Hikayenize nerede başladığını anlatarak başlamalısın. İnsanlar, senin şu anki halini değil, yola nereden çıktığını bilmek ister. Mesela: “Ben bir memurdum, sabah 9 akşam 6 aynı döngüde yaşıyordum. Çocuklarımı büyütürken hayatlarının önemli anlarını kaçırdığımı fark ettim. Çoğu zaman onlarla yeterince zaman geçiremedim.”
    Ya da: “Öğrenciydim. Hem okul masraflarımı çıkarmak için part-time çalışıyordum hem de sınavlarla boğuşuyordum. Sürekli yorgundum ve kendime ayıracak zamanım yoktu.”

2. Seni rahatsız eden neydi?
    Bu kısım en önemli yerlerden biri. Çünkü insanlar senin güçlü yanlarına değil, acılarına bağlanır. Zorlandığın, seni rahatsız eden şeyleri paylaş.
    “Her ay sonu maaşımı yetirememek beni çok üzüyordu. Borçlarım birikmişti ve bir gün bile izin alsam, ay sonunda eksik maaş alıyordum. Bu adil değildi.”
“Part-time işlerde sürekli hakkımın yenildiğini hissediyordum. Tüm emeğime rağmen, hak ettiğim değeri görmediğimi düşünüyordum.”
    Bu aşamada ne kadar samimi ve gerçekçi olursan, insanlar o kadar seni dinler ve içsel bağ kurarlar. Çünkü kimse zorluklarını kolayca paylaşmaz. Ama sen paylaşırsan, onların da içindeki kapıları açmış olursun.

3. Bir çözüm buldun
    İşte burada network marketing devreye giriyor. Bu fırsatı nasıl bulduğunu ve seni nasıl etkilediğini paylaş.
    “Bir arkadaşım beni bir gün bu sistemle tanıştırdı. İlk başta çok ön yargılıydım. ‘Bu bana göre değil’ diye düşündüm. Ama sonra fırsatı daha yakından incelediğimde, aslında bana sunulanın tam da ihtiyacım olan şey olduğunu fark ettim. Hem kendi zamanımı yönetebilecek, hem de ailemle daha fazla vakit geçirebilecektim.”

4. Gelecek hakkında ne hissettiğin
    Burada artık insanların hikayenin sonuna ulaşmasını sağlıyoruz. Sadece başarılarını değil, hayatında nelerin değiştiğini anlat.
    “Artık sabahları stresle uyanmıyorum. Çocuklarımı okula bırakabiliyor, onların büyüdüklerini görebiliyorum. Bu iş sayesinde hem kendime hem aileme zaman ayırabiliyorum. Hayatımı daha özgür bir şekilde yaşıyorum.”

Peki, Bugün Ne Yapacaksın?
    Senden istediğim şu:
    1. Önce hikayeni bu dört aşamaya böl. Kendini bu sıraya göre anlat. Geçmişin, seni rahatsız eden şeyler, bulduğun çözüm ve gelecekteki hislerin.
    2. Hikayeni üç kişiyle paylaş. Onlardan geri dönüş al. Hangi kısmını sevdiler? Neresi eksik geldi? Dinlerken ne hissettiklerini sor.
    3. Hikayeni sık sık tekrar et. Bir arkadaşına, ailenize hatta bir aynaya anlat. Çünkü hikayeni ne kadar çok anlatırsan, o kadar etkili hale getirirsin.

Bugünkü 5-3-3 Görevlerini Unutma!
    * 5 kişiyle tanış: Bugün hikayeni paylaşabileceğin yeni insanlar bul. Çevreni keşfet, sosyal medyada mesajlaşmaya başla.
    * 3 kişiye tanıtım yap: Hikayeni bir bağ kurma aracı olarak kullan. Bu, tanıtımın temelini oluşturacak.
    * 3 kişiye takip yap: Geçmişte tanıtım yaptığın kişilere dön ve hikayenin onların ilgisini nasıl çektiğini gözlemle.

Ve gün sonunda toplulukta rapor vermeyi unutma! Bugün hikayeni anlatırken ne öğrendin? İnsanlar nasıl tepki verdi? Kendinle ilgili ne fark ettin? Bu topluluk sadece seni değil, başkalarını da motive edecek. Çünkü hikayeler, bu yolculuğu bizim için anlamlı kılar.

Sevgiler,
Seçkin Kalkanoğlu

• 9 Replies
  • Mürüvvet

Member
    13 Ocak 2025 at 00:23

11.günden merhabalar 🙂

✅ Bugün hikayemi anlatırken ne mi öğrendim daha ben hikayemi anlatırken ağlıyorum seçkin bey çok zor şeyler yaşamışım ama pes etmediğimi hala bir şeyler yapmak istediğimi ve öğrenmek için de hala direndiğimi öğrendim.

✅ İnsanlar da benle birlikte ağladı bu kadar şeyi yaşayıp hala nasıl bu kadar güler yüzlüsün başarıyı bu kadar istemen neye bağlı diyip benle birlikte ağladılar 🙂

✅ Kendimle alakalı o kadar şey yaşamama rağmen hala adımı bu dünyada kalıcı olması için nasıl çabaladığımı içimde başarı için bir şeyler olduğunu öğrendim.

✅ Hikayem duygusal biraz ameliyat olmam gerekiyor ameliyat olursam masada kalma ihtimalim yüksek olmasam beyin felci geçirip ölücem o sırada hiç kimsenin yanımda olmadığını görmek ve ben o sırada bunu fark ettim ben bu hayata sadece çalışmaya gelmişim vardiyalı bir sistemde çalış sabahın yok akşamın yok ot gibi gidip gel gezme yok sonra ve hayatıma başarı getirmem ve artık farklı bir şeyler yapmam lazımdı bu fırsat bi anda çıktı karşıma ve kendimi bir anda bu fırsatla başka bir yerde buldum ben bir şeyler yapmaya başladım ve bunun karşılığında ben sahneye çıkıp ödüller aldım saygı gördüm hiç bilmediğim yerlere gidip gezdim ameliyatım mı gayet iyi geçti 🙂 ve ben her türlü başarıcam 🙂

• Mahmut DOĞDU

Member
    13 Ocak 2025 at 00:55

11. Gün sonu raporu

11 kişi ile tanıştım vala denk geldi bu sefer 😇

Hikayemi anlattım çok etkilendiler. Güzel kısa sohbetler ettik.

5 kişiye sunum yapıldı.

4’ü zoom üzerinden

1 kişi ilginiz teşekkür ederim, izledim fakat ben kendi alanıma daha yakın işlere odaklansam kendim açısından daha iyi olacak, sağlıcakla kalın dedi.

1 kişi Anladığım kadarıyla bir bayilik açma teklif ediliyor ,ben bir de başka dolandırıcılara bakıcam dedi 😁

1 kişi Zamanınızı daha fazla almak istemem. Biraz düşünüp araştırmak istiyorum. Şimdilik takip listesinde yerini aldı.

1 kişi ürünler ilgimi çekti dedi bende biraz daha detaylı kısa bilgiler sundum tekrar.

Takip listesine eklendi.

1 kişiye de şehir dışında ki ofisimizde birebir sunum yaptı orada ki arkadaşlarımız.

Mahmut bey seminerden şimdi çıktım çoğu şeyi kafam da oturttum ben bi düşüneyim eğer bana uygunsa yapabileceğimi düşünüyorsam size tekrar dan dönüş yaparım.

Sağlık yönü aslında ilgimi çok çekti beklemiyordum açıkçası o kadar bide kazanç kısmı ilgimi çekti en ufak bir hareketten bile kazanç sağlandığı…

Plan yaptıktan sonra tekrardan iletişime geçmek isterim. Şeklinde oldu. Daha sonra tekrar görüşeceğiz.

5 kişiye takip yapıldı. Doğum günleri kutlandı.

Aileleri hakkında sohbet ettim.

Sunum sonrası yine hemen satış kapanmadı 🥺

Asla pes etmek yok iyileştirme yaparak sürekli sürekli işimizi yapmaya devam. Bir öğretmen nasıl ki hergün aynı dersi birçok öğrenciye anlatıyorsa bizde aynı şekilde ürünlerimizi ve işimizi aktaracağız.

• Selma Sümer

Member
    13 Ocak 2025 at 00:57

Merhabalar

✅ bugün bir kişiye hikayemi anlattım ve umut olduğunu düşünüyorum …

Kendisinde nedenlerini ortaya koyarak pasif geliri hedeflediğini ve birlikte çalışmak istediğini söyledi 👏👏

👉Bir biriminden hahüt alarak birlikte çalışmak için yol haritamızı belirledik ve çalışmaya karar verdik👏👏👏

✅ 2 çalışma arkadaşıma danışmanlık yaptım 📝

• Osman Ermiş

Member
    13 Ocak 2025 at 01:10

Bugün tanışma yapamadım

1 Tanıtım yapıldı Ürünlerle ilgili.

Genel olarak kişisel yoğunluktan dolayı pek verimli geçmedi 😏

• Özlem Balakar

Member
    13 Ocak 2025 at 01:31

Ben hikayemi yazmistim ama bu yöntemle daha basit ve etkili hale getirdim sanırım bazen gereksiz uzatiyordum çünkü .<div>

Birebirde yeni kimseyle tanışmadim ama market alışverişinde orda çalışan arkadaşla sohbeti ilerlettim artık onun neye ihtiyacı olduğunu biliyorum buna göre hareket edeceğim

1 iş sunumu yaptım ve sadece tanışıp hikayemi anlattım etkileyici idi ve detaylar için tekrar randevulastik .

Sosyal medya çalışmamı tamamladım ( yeni hesap oturtmaya çalışıyorum diğer hesaplarim çalındığı icin) ve gelen takipçilerimle merhabalastim (burda şunu belirtmek istiyorum Seçkin bey bizlere ilk başta hızlı davranıp hemen iş sunumu ürün sunumu yapmalısın gibi gibi aktarımlar işte hızlı olmalısın gibi gibi ve işi anlamadan bunu yapmaya çalışmak bende çok büyük stres oluşturmuştu şimdi böyle bağ kurarak ilerlemek kendiliğinden bir akış oluşturuyor aslında onu söylemeden geçemeyeceğim)

İş arkadaşıma birebir eğitim yaptım .

Ve aksam kendim bir eğitime katıldım .

Müşterilerimin sıkı şekilde takibini yaptım .

Geri kalan vaktimi kızıma ayırdım 😊

Bazı taşlar hergun yapınca daha da yerine oturmaya başladı ama hala 5-3-3 uygulayamiyorum .Ama bu sektöre başladığımdan beri sanırım bu hafta en iyi olduğum haftaydi meyvelerini göreceğim ilerleyen aylarda 🙏Eksiklerim var evet ama doğru ilerlemek beni mutlu ediyor acelem yok cunku gerçekten kültürlü bir yapı inşa etmek istiyorum.

</div>

• Asuman Sızmaz

Member
    13 Ocak 2025 at 23:02

Bugün 10 kişi ile sohbet başlattım rutin olarak dün aldığım telefon numaralarına dönüş yaptım yarına 4 randevu oluşturdum 5 sunum yaptım analiz gönderdim yarın için bi

İş sunumu olacak yüzyüze bugün öğrendiğim kişilere hayır veya negatif cevap verdiklerinde ne diyeceğim Zorlandığım bir kişi oldu ama onu da pozitife çevirdim yarın görüşeceğiz

• Arzu

Member
    14 Ocak 2025 at 06:32

Merhebalar ben hekayemi hep anlatırım hər sohbetdə uğur yolumu benim heyatım möcüzelerle dolu inandığım için. Hep şunu söylerimki içinizde inam olunca Allaha, kendinize bütün dünya ətraf sizə çalışır.

Rapora geldikde isə 8 kişiyle ilişki kurdum bu gün bağ yaratmağa çalışdım. 3 kişiyr sunum yaptım, 3 kişiyle isə takipte bulundum. İyi keçdi davetim oldu bi gün

• NEŞE AÇIKALIN

Member
    14 Ocak 2025 at 09:43

<div>Merhabalar Seçkin by dün 11. Gündü </div>

Dün açok geç olduğu için yazamadım 20 yıldır görüşrmediğim eski komşumla yüzyüze çok zaman geçirdim akşam da zoom toplantımız vardı 5 yeni kişi olmadı

22 tanıtım yaptım dostluk kurdum başlamak için hazır değildi zamana bıraktıık

3 takip yaptım bugüne 3 randevu ayarladım

Rapor vermeyince kendimi huzursuz hissediyorum disiplin açısından bu sistem çok iyi oldu harekete geçiriyor teşekkürler 🙏

• Ümmühan

Member
    15 Ocak 2025 at 00:49

Merhaba, lansman dönüşü yaptıklarımı hemen yazmalıyım dedim ve geldim. Ben ilk defa network Marketing yapıyorum ve ilk defa bir lansmana gittim. Bu üç günde o kadar çok şey öğrendim o kadar eğlendim ki anlatamam. Başarı hikayeleri dinlerken göz yaşlarım sel oldu aktı. Her birinde de kendimden bir parça buldum. Bu işte başarılı olmak için sadece kendimize inanmalıyız. Önümdeki tüm engelin kendim olduğunu her zaman biliyordum. Orada kendime ne kadar büyük bir zarar verdigimi de anladım. Döndüğümde ilk iş tanıştığım kişilerle iletişimi ilerletmek hatta yüz yüze tanışıp sohbet etmek için görüşme ayarlamak oldu. Daha özgüvenli ilerliyorum artık.

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.