Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 14. Gün Bildirimleri

• 14. Gün Bildirimleri

Admin 3 ay, 3 weeks önce paylaştı.

Not: Başarısızlık Değil, Deneyim!

Bugün biraz kalpten bir sohbet edelim mi? Oturdum, elime kahvemi aldım ve düşünmeye başladım: Bu 30 günlük challenge’da seni en çok zorlayan şey ne oldu?

Belki birini aramaya korktun. Belki bir tanıtım çok iyi geçmedi ve canın sıkıldı. Hatta belki de, “Acaba bu iş bana göre mi?” diye düşünmeye başladın. Hepsi çok normal ve çok insanca. Ama şunu bilmeni isterim ki, başarı yolunda yaşanılan her zorluk, sana bir şeyler öğretiyor.

Bir düşün, şu ana kadar hayatında en çok ne zaman büyüdün? Hangi anlarda daha güçlü oldun? Genelde inişlerin olduğu, zorluklarla karşılaştığın zamanlarda, değil mi? Çünkü o anlar seni yeniden şekillendirdi, yeniden düşündürdü ve daha iyi bir versiyonunu yarattı

Hepimiz bazen işler yolunda gitmediğinde pes etmek istiyoruz. O anlarda beynimiz bize, “Bu iş olmaz. Belki de başka bir şey denemeliyim,” diye fısıldıyor. Ama o fısıltıyı dinlersen, her zaman başladığın yere dönersin. Oysa o fısıltıyı görmezden gelip devam edersen, işte o zaman o eşikten geçip büyük bir başarı hikayesine dönüşebilirsin.

Bugün kendine şu soruyu sor: “Bu yolda bana engel gibi görünen şey aslında bir fırsat olabilir mi?” Cevabı tahmin ediyorum: Kesinlikle evet. Çünkü seni zorlayan her şey, aslında seni geliştiren bir ders barındırıyor. Bugün bu düşünceyi kendine hatırlatmanı istiyorum.

Tanıştığın insanlar reddedebilir. Tanıtım yaptığın kişiler ilgisiz görünebilir. Takip etmek istediğin kişiler “Ben düşündüm ve istemiyorum,” diyebilir. Ama işte o an, senin karakterini ortaya koyma zamanıdır. Çünkü bu yolculukta kazananlar, reddedilmeye rağmen devam edenlerdir.

Sana soruyorum: Bir çocuk yürümeyi öğrenirken kaç kere düşer? Ve kaç kere tekrar ayağa kalkar? Hiçbir çocuk, “Ah, ben yürüyemiyorum. Vazgeçtim,” demez. Düşer, kalkar ve yeniden dener. Biz de bu yolculukta aynı azmi göstermeliyiz.

Bugün yine tanışmalar yap, tanıtımlarını tamamla, takiplerini gerçekleştir. Ama bu sefer farklı bir şey yap: Kendine şunu sor, “Bugün karşılaştığım en büyük zorluk neydi ve bu zorluk bana ne öğretti?” Eminim ki bu sorunun cevabı, seni yarın için daha güçlü kılacak bir anahtarı açacak.

Şimdi senden bir ricam var: Bugün seni zorlayan ne varsa bir kağıda yaz. Ardından, o zorluğun ötesinde ne kazanabileceğini hayal et. Bu egzersiz, zorluklara olan bakış açını tamamen değiştirebilir. Zorluklar, aslında maskelenmiş fırsatlar olabilir.

Şu sözü unutma: “Hiçbir şey denememek, çok defa başarısız olmaktan daha büyük bir başarısızlıktır.”

Bugün Neler Yapabiliriz?

*5 KİŞİYLE TANIŞ: Çevrendeki insanlara bir farklılık getir. Tanışmalara basit ama etkileyici bir soru sorarak başla. Mesela, “Sence insanın hayatta en önemli başarısı ne olabilir?” Bu sorular çoğu zaman ilginç sohbetlerin kapısını açar.

*3 TANITIM YAP: Bugün tanıtımlarını yaparken hikaye kullan. Belki senin hikayen, belki ekibindeki birinin hikayesi. Hikayeler her zaman bir kapı açar.

*3 TAKİP YAP: Daha önce görüştüğün birine ulaş. Sohbetin arasına şu sözü eklemeyi dene: “Sana söylediklerim seni heyecanlandırdı mı, yoksa endişelerini mi artırdı?”

Ve tabii ki, topluluğa yazmanı unutmuyorsun:

*Kaç kişiyle tanıştın? Nasıl hissettin?

*Tanıtımlarında hangi hikayeyi kullandın? Nasıl tepkiler aldın?

*Bugün seni en çok zorlayan neydi ve bunu nasıl aştın?
    Unutma, bugünün zorlukları yarının başarılarını önüne serer.

Yola devam et, çünkü bu yolculukta tek değilsin.

Seçkin Kalkanoğlu
  • 11 Replies
  • Asuman Sızmaz

Member
    15 Ocak 2025 at 21:34

İyi akşamlar Seçkin bey Bugün ofisimde etkinlik düzenledim 8 kişi vardı sohbet ettik eski tanıdıklarımdı telefon ile 3 kişiye ürün sunumu yaptım 3 yeni kişiyi takibe aldım görev tamamlandı ama fazla bir şey yapamadım yarın çalışmalara devam …

• Mürüvvet

Member
    15 Ocak 2025 at 21:36

14.günden merhabalar :))

✅ Bugün 4 kişi ile sosyal medyadan tanıştım genel olarak ordan tanışıyorum yani geneli instagramda olan reelslerimi çok beğeniyor ödül sahnelerimi bunlar üzerinden konuşuyor bende onlara onların ne iş yaptığını nasıl bi hayatları olduğuyla ilgili sohbetler ediyoruz.

✅ Tanıtım yaptığım kişilere hikayelerimi anlatıyorum mesela yoğun bi hastalık sürecinde bu fırsatla tanıştım ve kabul ettiğimi söylüyorum. O süreçte belki bi çok insan içine kapanırdı ama ben görüşmelere yaptığımı eğitimi aldığımı söyledim hastanede yattığım da dahi umudumu kaybetmediğimi ve bundan sonra ki hayatımı daha fazla güzle geçirmek istediğimi veya ekibimizdeki birinin hayatının nasıl değiştiğini anlatıyorum tabi bazen ya hikaye bunlar saçma diyorlar ama görsel olarak bir şeyler gösterince bunlar etkili oluyor. Bu arada bugün 2 kişiye tanıtım yaptım tabi hep ben bi düşüneyim diyorlar 🙂

✅ Bugün beni en çok zorlayan şey aslında hala yetersiz bilgiler olduğunu tamamen bir bilgim yok ve insanlar genelde eğitime katılmasak olmaz mı diyorlar kampa gelmesek olmaz mı diyorlar ve madem şirket bu kadar iyi kazanıyor neden kamp ücretsiz olmuyor diyorlar bunların karşısında zorlanıyorum seçkin bey 🙁 bu konuyu aşamıyorum resmen 🙁

✅ Evet zorlandığım bir çok konu var bana tavsiye ettiğiniz kitapları okuyorum notlar alıyorum ama bazen öyle imkansız sorular geliyor ki tıkanıp kalıyorum. Mesela şöyle e ben bunlardan bu kadar ürün aldım benim getireceğim kişilerde bu kadar ürün alıcak firma bu kadar kazanıyor ben neden az kazanıyorum diyorlar yani gereken cevabı veriyorum tabi ki ama yine de zor oluyor ama imkansız değil. 🙂

✅ Bugün çok kuzenim aradı kendisi kendini davet etti bana bu işi anlatır mısın diye yani bazende fırsat kollayan insanlar olduğunu görüyoruz çok şükür 🙂

Bugünlük benden bu kadar yârın görüşürüz seçkin bey 🙂

• Şenay Şahinli

Member
    15 Ocak 2025 at 22:43

14.Günden selamlar

-1 kişiyle etkileşime girdim ve randevu oluşturdum.Eğitim grubumdan bana ulaştı.

-1 kişiyle dostluk adımı kurdum.

-1 kişiyle işim hakkında konuştum ve takibini yaptım.

-Bugün zorlandığım şey,ruh halim oldu.

-Öğrendiğim şeyde,ne zaman işimle uğraşsam tüm dertlerimden sıyrılıyorum

• Canan Yekbaş

Member
    16 Ocak 2025 at 00:03

14.gunden merhaba

Bugün tamda söyledikleriniz oldu.Pes etmiyecegim.

Bugün uç kişiye denesinler diye ürün verdim. Ekibimle ilgilendim.

Çok ağır ilerliyorum. Sanırım bende tutukluluk var. Zaman ilerliyor.

Kendi kayiğinin küreklerini kendin çekeceksin.

Teşekkürler Seçkin Hocam.

• Osman Ermiş

Member
    16 Ocak 2025 at 00:32

Merhaba iyi geceler

Bugün 2 kişiyle tanıştım.

2 kişiye tanıtım yapıldı.

Bugün farkettiğim şey ilk başlardaki tanışma heyecanı çok fazlaydı karşıdaki ne der acaba diye şuan gayet normal sakin bir şekilde ilerliyor.

Bugün zorlandığım şey sürekliliğe uymak diyebilirim. ☺️😊

• Selma Sümer

Member
    16 Ocak 2025 at 00:40

14. Günden Merhabalar

✅Bu ara çok fazla dışarıya çıkma şanzıman almadığı için sosyal medyada da yeni kişilerle tanışıp sohbet başlatmakta oldukça zorlanıyorum😔

✅ 1 kişi ile sosyal medyada sohbet başlattım…

✅ 1 Davet aldım

✅ 3 kişi ile takip görüşmesi yaptım

✅ Kişisel gelişim ve işin için özel bir eğitime katıldım

👉2009 yılından bu yana bu sektörde bulunuyorum çok fazla pes etmiş başa almış birisi olarak gördüm ki bu sektör çok güzel bir sektör ….

2020 yılında NM Ticaretini daha profesyonel yapmaya karar verdikten sonra bir adım bile geriye bakmadan hep hedeflerime ulaşmak için umutla koşmam gerektiğini öğrendim….

Bir çok hedefine ulaşmış biri olarak biliyorum ki ,engel gibi görünen herşey benim için bir fırsattır 👌

• Hüsniye Özlü

Member
    16 Ocak 2025 at 00:52

14.günden merhaba, iki gündür rapor yazmadım, zannetmeyin ki bıraktım.

Beni en çok zorlayan konu davet!

İki gündür eğitim videolarını tekrar tekrar dinledim, notlar aldım, kişiye göre davet hazırlığı yaptım.

Bugün 5 yeni tanışma tamam,

Daha önce yaptığım ürün tanıtımı bugün kazanç planı tanıtımına döndü ve 2 kayıt yaptım. Henüz sipariş yok ancak iki gündür grup toplantılarımız oldu ve yeni hedefler belirlendi herşeyin çok daha güzel olacağına inanıyorum.

Seçkin hocam 2021 den bu yana dönem dönem eğitimlerinize katıldım ve her defasında iyi ki katıldım diyorum , gerçekten yine hakkını vermiş siniz emeklerinize sağlık çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.

• Özlem Balakar

Member
    16 Ocak 2025 at 01:39

Bende bugün daha fazla sosyal medyaya odaklandım çünkü soğuk pazarda geliştirmem gereken noktalar var . Yaklaşık 14 kişiyle temasa geçtim konuşma başlattım .Ürün sunumu veya iş bahsetmedim . Daha önce iletişimde olduğum birçok kişiyle hikaye paylaşımlarından onlara değer katacak yorumlarda bulundum bu bağ kurmayı kolaylaştıran bir yöntem kesinlikle ama asla acele etmemek gerekiyor. İnsanlarin çoğu karşılıklı takipleşse bile merhaba demeye çekiniyor veya korkuyor ilginç bir şekilde anlamıyorum bunu .<div>

Bir ürün sunumum vardı o iptal oldu .

Akşam yine bir saat eğitimim vardı .Genel rutin danisanlarimin kontrollerini yaptım . Buda bazen çok uzun zaman alıyor.

Bu iş yıllarca bana teklif edildi ve teklif yapan kişilerin zorlayıcı tavırlarından kaynaklı hiç dinlemeden reddettim . Sonrasında tekrar yollarımız bu sektörle kesişti ve dedim ki Özlem evet sana hiç uygun değil ama dene bakalım ne kaybedersin dedim.Burda beni çok çok zorlayıcı seyler vardı ve bunun farkındaydım kaçmadım üstüne gitmeye karar verdim ve şimdi en iyisini yapmak istiyorum. Bunu başarmak istiyorum evet hiç kolay değil .Ama şunu gördüm ki en basit geliştirilen bir beceri bile sadece bu işte değil hayatın her alanında seni değiştiriyor gittikçe daha da iyisi olacak bunu biliyorum .Üstelik hayata bakış açımda tamamen değişmeye başladı .

</div>

• Nurşen Özer

Member
    16 Ocak 2025 at 20:37

İki gündür çok rahatsızım, sağlık sorunlarım var. İyileşince tekrar başlayacağım

• Mahmut DOĞDU

Member
    16 Ocak 2025 at 23:38

14. Gün

Yine 18 kişi ile tanıştım.

Bugün 3 sunum olmadı maalesef

2 sunum yaptım sonuç negatif oldu

6 takip yaptım.

Listem hem genişliyor hem azalıyor.

Bol bol deneyimlere devam

• NEŞE AÇIKALIN

Member
    16 Ocak 2025 at 23:44

Bugün 14. Gün sadece 2 yeni kişi ile tanıştım Bugün tanıtım yapamadım ekibi zoom a yönlendirmelerle geçti ve eğitim videolarını tekrar izledim sınavları yaptım yola devam

Teşekkürler Seçkin by iyi akşamlar

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.