-
19. Gün Bildirimleri
Not: Güneşli Günleri Hatırla
Bu sabah uyandığımda yağmurun sesiyle karşılaştım. Hani böyle ağır bir yağmur olur ya, sanki doğa seni dinlendirip içine döndürmek ister gibi. İlk başta biraz içim karardı ama sonra hemen güneşli günler geldi aklıma. Yağmurun güzelliğini fark ettim. Büyümek için yağmur gerekli, değil mi? İşte bizim için de aynı şey geçerli: Zaman zaman zorlanmamız, büyümemiz için gerekli.
Sana sorayım, sence yağmurlu günlerde güneşi hayal edebilmek nasıl bir his? İşte bu, Network Marketing’de sahip olman gereken zihniyetin ta kendisi. Bugün her şey kolay olmayabilir. Hatta bazen işler tamamen ters gidiyor gibi hissedebilirsin. Ama unutma, güneş her zaman geri gelir. Ve her yağmur, toprağı besler; seni de besler
Şu Ana Kadar Geldiğin Noktaya Bak
Bugün bir mola ver ve kendine şu soruyu sor: “Bu 19 gün boyunca neler başardım?”
Belki onlarca insanla tanıştın. Belki en zor görünen tanıtımları yaptın. Belki reddedildin ama yılmadın. Bu yolculukta kendine inanman gereken en büyük kanıt sensin. Çünkü buraya kadar geldiysen, başkalarının durduğu yerde sen devam ettin.
Benim de böyle bir dönemim olmuştu. Network Marketing’e ilk başladığımda, günlerce kimse “evet” demedi. Geri dönüş alamadığım günler oldu, motivasyonum düştü, kendi kendime “Acaba doğru yolda mıyım?” diye sorduğum zamanlar geçti. Ama o dönemde şunu fark ettim: Güneşi görmek istiyorsan, yağmurda sabırla yürümeye devam etmelisin. Çünkü her “hayır” bir sonraki “evet”in habercisi. Ve her zorluk, seni başarıya daha da yaklaştırır.
Kendine Şunu Hatırlat: Zorluklar Geçici
Bugün yaşadığın zorlukları düşün. Belki bir tanıtım beklediğin gibi gitmedi. Belki bir takip görüşmesi istediğin sonucu vermedi. Ama bu zorluklar, senin yolculuğunun bir parçası. Yağmurlu günlerde güneşi hayal edebilmek ve üzerine gidebilmek, seni bu işte ayakta tutacak. Ve unutma, bu süreç sadece işin değil, aynı zamanda senin kişisel gelişimin için de bir fırsat
Şimdi senden küçük bir şey istiyorum: Gözlerini kapat ve bu işte başarılı olduğun günü hayal et. O gün nasıl hissedeceksin? Ne giyeceksin? Neredesin? Etrafında kimler var? Bu hayali mümkün olduğunca netleştir. Çünkü güneşi hayal edebilmek, ona ulaşmanın ilk adımıdır.
Bugünün Görevleri
Bugün klasik 5-3-3 görevlerini yaparken, her adımda kendine şunu hatırlat: Bu sadece bir süreç. Zorluklar geçici ve ben hedefime ulaşacağım.
*5 kişiyle tanış: Ama bugün sadece iş odaklı olma. İnsanların hikayelerini dinle, hayatlarına dokun. Onların zorluklarını ve hayallerini öğrenmeye çalış.
*3 kişiye tanıtım yap: Bugün tanıtımlarında “vizyon” sat. İnsanların hayallerine dokun ve onlara bunun bir çözüm olabileceğini hissettir.
*3 kişiye takip yap: Daha önce konuştuğun kişilerle bağlantı kur ve onlara şu soruyu sor: “Bugün hedeflerine ulaşmak için ne yapabilirsin?” Bu soru, onların da kendi güneşlerini düşünmesini sağlayacak.
Bugünkü deneyimlerini bizimle paylaşmayı unutma.
*Kaç kişiyle tanıştın? Kaç tane anıtım ve takip yaptın?
*İnsanların hikayelerini dinlemek sana nasıl hissettirdi?
*Tanıtımlarında zorluk yaşadın mı?
Neler öğrendin?
Bugün hedeflerine biraz daha yaklaşabildiğini hissettin mi?
Unutma, topluluğa yazdığın her paylaşım, başkalarına da ilham oluyor. Senin hikayen, bir başkasının güneşini hatırlamasına yardım edebilir.Son Söz
Yağmurun tadını çıkar, çünkü bu yağmur seni besliyor. Güneşi hayal et, çünkü her bulutun ardında o güneş var. Ve unutma, bu yolculukta yalnız değilsin. Hep birlikte yürümeye devam ediyoruz. Yarın tekrar görüşmek üzere!
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.