Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 3. Gün Bildirimleri

• 3. Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 2 weeks önce paylaştı.

Not: Yeni İnsanlarla Tanışmak Sandığından Daha Kolay!

Bugün sizinle biraz sohbet etmek istiyorum. Çünkü birçok kişi yeni insanlarla tanışmayı gözünde büyütüyor. Hele konu iş için yeni insanlarla tanışmaya geldiğinde, akıllar hemen şu düşüncelere kayıyor:

• “Kime ne diyeceğim ki?”
    • “Ya reddedilirsem?”
    • “Tanımadığım biriyle nasıl iletişim kurabilirim?”

Aslında yeni insanlarla tanışmak düşündüğün kadar zor değil. Özellikle sosyal medyayı doğru kullanırsan, günde en az 20 kişiyle tanışabilirsin! (ki biliyorsun beklentim sadece 5 kişi) Bugün bunu nasıl yapabileceğini konuşacağız

1.Ortak Noktalardan Başla

Birisiyle tanışmanın en kolay yolu, ortak bir noktaya dokunmak. Hele ki sosyal medyada bu çok daha basit:

• Takip ettiğiniz ortak bir sayfa olabilir.
    • Ortak bir arkadaşınız olabilir.
    • Bir etkinlikte karşılaşmış olabilirsiniz.

Örnek:

“Merhaba, bugun X sayfasındaki gönderiye yorumunu gördüm, aynı şeyleri düşünüyorum! bu konuda neler yapmayı öneriyorsunuz peki?

Bu tarz bir giriş hem samimi hem de doğal olur. Karşındaki kişi sohbeti devam ettirmek isteyecektir.

2.Soru Sorarak Sohbet Başlat

İnsanlar, kendileri hakkında konuşmayı sever. Bu yüzden doğru sorular sormak harika bir tanışma taktiğidir.

Örnek Sorular:

• “Profilinde [hobisi/işi] ilgimi çekti. Ne zamandır bu işi yapıyorsunuz?”

• “Selamlar, (diyelim ki Fransa’da yaşayan biri olsun) keşfet te gördüm sizi ve bakım ürünleriyle ilgilendiğinizi fark ettim. Fransa’da bir iş kurmayı düşünüyorum ama oradaki insanların satın alma alışkanlıklarını bilmiyorum. Siz sanırım orda yaşıyorsunuz, insanların kaliteli bakım ürünlerine yaklaşımı nasıl size göre?”

Bu sorular, sohbete doğal bir akış kazandırır. Samimiyetle dinlersen, iletişim kurmak çok daha kolay olur.

3.İlgi Alanlarına Odaklan

Sosyal medyada birinin profiline dikkatli bakarsan, neleri sevdiğini, hangi konularla ilgilendiğini kolayca fark edersin.
    İlgi alanlarına odaklanarak sohbet başlatmak, bağlantı kurmanın en etkili yollarından biridir.

Örnek:

• “Profilinizde doğa yürüyüşü yaptığınızı gördüm. Harika görünüyor! Ben de yeni hobi edindim ama biraz tavsiyeye ihtiyacım var. Nerede yürüyüş yapmamı önerirsiniz?”

• “Kitaplarla ilgili paylaşımlarını çok beğendim. Son okuduğun kitap neydi? Bir önerin var mı?”

Bu tarz bir başlangıç, sohbeti doğal bir şekilde başlatır ve güven oluşturur.

Günde 20 Kişiyle Tanışmak Mümkün!

Bugün sosyal medyayı kullanarak 20 kişiyle tanışmayı dene:

1.Takip ettiğin gruplarda veya sayfalarda yorum yapan kişilere mesaj at.
    2.Ortak arkadaşların listesinden iletişim kurabileceğin kişileri belirle.
    3.Hikayelerde paylaşılan gönderilere yorum yaparak sohbete başla.

Unutma, tanışmak iş teklifi yapmak demek değildir. İnsanlarla doğal bir şekilde sohbet etmek, güven oluşturmanın ilk adımıdır.

Bugünkü Görevlerini unutma:

✅ 5 Kişiyle Tanış veya İlişki Başlat:
    Bugün yukarıdaki yöntemleri kullanarak 5 yeni kişiyle sohbet başlat.

✅ 3 Kişiye Tanıtım Yap:
    Listenden 4-5 kişiye davetini yap ve 3 kişiye işini ya da ürünlerini paylaşmak için tanıtım yap.

✅ 3 Kişiye Takip Yap:
    Daha önce tanıtım yaptığın kişilerle iletişimi ilerlet ve durumlarını kontrol et.

Topluluk Görevi:

Bugünkü raporunu topluluk forumunda paylaş:

• Kaç kişiyle tanıştın? Nasıl?
    • Kaç kişiye tanıtım yaptın? Nasıl geçti?
    • Kaç kişiye takip yaptın? Ya da ilişkinizi nasıl ilerlettiniz?
    • Bugün ne öğrendin?
    • Bugün en çok neyde zorlandın?

Bu raporlar sadece seni disipline etmekle kalmaz, topluluktaki herkesin birbirinden öğrenmesini sağlar

Unutma: Yeni insanlarla tanışmak bir beceridir ve pratik yaptıkça bu konuda daha da rahatlayacaksın. Bugün ilk adımı at, doğal bir şekilde sohbet etmeye odaklan ve keyfini çıkar!

Yarın 4. gün mailinde görüşmek üzere. Sen bu işi yapabilirsin, ben sana inanıyorum!

Seçkin Kalkanoğlu

• 23 Replies
  • Asuman Sızmaz

Member
    4 Ocak 2025 at 20:16

Bugün 12 yeni kişi ile tanıştım sosyal medyadan 8 kişinin telefonunu aldım.3 kişiye tanıtım yaptım 2 si ile programa başlayacağız 3 kişi ile takipleştikBugün doğru cevap vermeyi öğrenmeye başladım .Bugün listeleri kontrol ederken zorlandım ama öğreneceğim .

• Rəna Əliyeva

Member
    4 Ocak 2025 at 21:19

5 kişiylə tanışdım 1 tanıtım yaptım takiplesdiyim olmadı

• Ümmühan

Member
    4 Ocak 2025 at 21:19

Bugün ikisi yüz yüze üçü sosyal medyada olmak üzere 5 yeni kişi ile tanıştım. Ortak noktalar üzerinden yapılan sohbetlerdi. Bu konuşmaların ikisi aldığım bir duyum üzerineydi. Yeni planlar hakkında konuştuk. Bugün şehir toplantısı vardı. Bu sebeple bir tanıtım yaptım. İyi diyebileceğim bir seviyede geçti görüşme. 3 yeni davet yaptım. Az oldu aslında. Bugün öğrendim ki kendim olmak bu işte başarının sırrı. Yarın daha verimli bir çalışma olacak.

2025 yıllık Planlamaya göre her gün 10 davet yapmam gerekiyor. Çalışmalara yılmadan devam…

• Selin Öğretmen

Member
    4 Ocak 2025 at 22:13

Bugun 12 kisi ile tanıştım. Eski arkadaşlarımı da özlemişim 😅 8i sosyal medya üzerinden oldu.

4 kişiye tanıtım yaptım. 2si olumlu. 3 kişiye de davet yaptım.

Takip ettigim kişilerden bir türlü olumlu ya da net cevaplar alamıyorum.

Görüşmelerim olumsuz da olsa kendimdeki gelişimi yavaş yavaş farkediyorum.

Hala itiraz karşılama ve kapanışı iyi yapamıyorum sanırım.

• Mehtap Altıkulaçoğlu

Member
    4 Ocak 2025 at 22:57

3. Gün

Bugün yeni kişilerle tanışamadım maalesef çünkü mesajlarıma geri dönüş alamadım.

1 tanıtım yaptım ve 5 davet gerçekleştirdim.

Genel olarak sohbet etmeyi seven bir yapım vardır konuyu bulmam yeterli olur tanışmak için bu anlamda zorlanmıyorum. Ancak mesajlarıma cevap alamayınca tıkanıyormuş gibi oluyorum.

Mesajlarıma cevap alamadığım içim üzüldüm ancak bunu yönetebilmeyi öğrendim. Bugünün katkısı bu oldu bana.

• Osman Ermiş

Member
    4 Ocak 2025 at 23:20

1. 4 kişiyle tanışıldı.

2. 1 kişiye tanıtım yapıldı. Olumlu geçti.

3.Takip yapılmadı

4.Bugün plan yapmanın önemini öğrendim

5.Yeni kişilerle tanışırken kişiye göre nasıl muhabbet etmem gerektiği konusunda biraz zorlandım

• Mürüvvet

Member
    4 Ocak 2025 at 23:33

3.günden merhabalar 🙂

✅Bugün 2 kişi yüzyüze tanıştım ortak arkadaşım sayesinde merhabalaştık. Daha tam olarak konuşamadık:)

✅Aslında 3 kişiye tanıtım yapacaktım bugün ama ilkinde internetimiz kesildi diğer ikisi yapıldı ✅ ama biri olumlu diğeri de ben bi düşüneyim dedi 🙂

✅Toplamda dediğim gibi 10 kişiyle takipleştik 3 kişiyle mesajlaştık. Öyle merhaba merhaba konuştuk ne iş yaptığını sorduk 🙂

✅Bugün aslında yerinde gülmek gerekiyor onu öğrendim ben çok güler yüzlüyüm her şeyin fazlası zarar bunu öğrendim ciddiyetlik önemli. Davette heyecanı vermeliyiz ama ciddiyetlikte önemli. Duruş kılık kıyafet çok önemli.

✅Bugün bilmiyorum kadın olmak zor galiba onu anladım çünkü erkeklere tanıtım yapmak zor geldi ya dişimi fırçalamıyorum ben dedi ve ağzını açıp bana gösterdi nasıl tepki vereceğimi bilemedim 🙁

• Canan Yekbaş

Member
    4 Ocak 2025 at 23:35

3.gun

Sanırım benim sorunum zamanı iyi yönetemem. hızlı olamamam yeterince odaklanip harekete geçmek. Yeteneklerimi geliştirmem gerekiyor. Kendimi birine karşı hesap vermek kısmında bu topluluk çok iyi oldu iyiki gelmişim.

Bugün liderlerimle ekibimle görüştüm. Aileme vakit ayırdım buradaki iki egitimi tekrar izledim notlar aldım kendimle toplantı yaptim.2023 yılında da Seçkin Hocanın seminerlerine katılmıştım izlerken kendimi sorguladım. Sosyal medyada sohbet etmedim ama epeydir konusmadigim kişilerden beş kişiyle hal hatir konuşmasından sonra bir derneğe kendimi davet ettirdim. Konfor alanından çıkmayı başarmak benim için önemli bir başarı. Şikayet etmiyorum çözüm bulmaya çalışıyorum. Seçkin Hocam ve ekibi bu topluluğu kurduğunuz için çok teşekkür ediyorum.

• Arzu

Member
    5 Ocak 2025 at 00:46

Salam Aleykum, bu gün tam tamına 5,3,3 qaydasınl yerinə yetirdim. Fazlasına zaman bulamadım. Ama günlər keçdikcə bu sayı artıracam.

• Naciye Açıkgöz

Member
    5 Ocak 2025 at 00:59

Kaç kişiyle tanıştın? Nasıl?

2 kişiyle instegram’dan<br data-rich-text-line-break=”true”>• Kaç kişiye tanıtım yaptın? Nasıl geçti?

5 kişiye ve 1 kişiye randevu verdim tanıtım için

• Kaç kişiye takip yaptın? Ya da ilişkinizi nasıl ilerlettiniz?

5 kişi yorum yaparak ilişki kurdum yazıştık ortak konu hakkında<br data-rich-text-line-break=”true”>• Bugün ne öğrendin? isteyince her şeyi yapabileceğimi.

• Bugün en çok neyde zorlandın?

Zaman konusunda aynı zamanda başka bir seminer kampını da aldığım için zamanım çok kısıtlı.

• Selma Sümer

Member
    5 Ocak 2025 at 01:32

Selma Sümer

Merhabalar bu gün 2 kişiye sunum yaptım.

Sunum sırasında zamanı etkili kullanıp odağı toparlayan adım 😔

5 kişi ile takip görüşmesi yaptı

Sosyal 4 kişiye hikayelerine mesaj attım

Sosyal medya da yeni sohbet başlatmak için odağı mı toparlayamadım 😔

• Mihriban Koca

Member
    5 Ocak 2025 at 01:52

Bugün 11 kişiyle iletişim kurdum , kimine telefon numarası bıraktım iletişime devam etmek için . Kimiyle sosyal medya noktalarından sohbet edip arkadaşlık kurduk .

Yeni 3 davet ve sunum bilgisi .

Takiplerimden de ilişkilerimi devam ettirme odaklı çalıştım , biraz sektör hakkında konuşup , bakış açılarını değiştirmeye yönlendirdim .

En çok zorlandığım nokta ise malasef bazılarında , üst hat liderlerimi daha önceden tanıdığı için onlarla çalışmak istemediklerini belirtti .

Firmayı ve kendimi öne çıkarmaya odakladım . Bakalım dönüşler nasıl olacak .

• Didem Karadağ

Member
    5 Ocak 2025 at 01:53

Bugün 3 kişiyle görüşmemi ilerlettim 3 kisiye tanıtım yaptım. Eski tanidiklarimdan 2 kişiyle yeniden konuşma başlattım 1 takip yaptim.

• Mahmut DOĞDU

Member
    5 Ocak 2025 at 02:09

3. gün sonu raporu 😇👇🏻👇🏻👇🏻

19 kişi ile tanıştım. İlk iki günden çok daha güzel ve verimli geçti. 4 kişi ile yarın görüşme sağlayacağız. 😎

5 kişiye tanıtım yaptım 1’i sadece ürün tanıtımı diğer 4’ü ise iş ortaklığı olarak. Ürün tanıtımı için olan ürünleri beğendi ve çok yakın bir zamanda siparişini oluşturacağız.

4 iş ortaklığı için olan tanıtımdan ise 1 tanesinin siparişini girecektik ama rahatsız olduğu ve daha fazla konuşacak kadar bile kendisini iyi hissetmediğinden hastanede de olduğu için yarın ya da hafta başı siparişini onaylayacağız.

1 diğeri de kendisinin yoğunluğu olduğundan kardeşinin bu işi yapabileceğini belirterek referans oldu ve numaramı kardeşi ile paylaştı. Bana tekrar ulaşacaklar.

Bir kişi ise ; inanın kimseyi böyle ürünler almaya ikna edecek mentalite de değilim 🙈 dedi ve şimdilik takip listesine eklendi.

Sonuncusu da Mesleği diyetisyen de olduğu için işi gayet güzel yapabileceğini kendiyle paylaştım ve ben bi düşüneyim dedi ve artık takip listesinde yerini aldı.

8 kişiye takip yaptım. 1 tanesi ile haftabaşı iş ortaklığımızı başlatacağız.

1 tanesi ile yarın görüşme sağlayacağız.

Diğerleri ise genel hal hatır sorma durumu oldu ve tekrar takip listesindeler.

Sayı ne kadar çok ise ihtimal o kadar artıyor.

Ne kadar ekmek o kadar köfte 😇

Sunum yapıyorum ve %90 beğeniyor.

İtiraz karşılamada da yapıcı güzel yanıtlar veriyorum.😇

Lakin sunum yaptıktan hemen sonra ki satış kapama durumu çok kez bir sonra ki görüşmeye ya da görüşmelere kalıyor.🤔

Eksik olduğum yanlarımı biliyorum :

Hakkıyla promote edememek , hikaye anlatımı ve satış kapama…

Bunlar üzerine yoğunlaşmış durumdayım ve bunun için ciddi çalışmalar, bol bol pratik yapıyorum.

Yarın da sizlere eksik olduğum bu yanları yine soru cevap kısmından ileteceğim.

4. Gün meydan okumasında görüşmek dileğiyle. 🤗

• This reply was modified 2 ay, 2 weeks önce by  Mahmut DOĞDU.
  • Özlem Balakar

Member
    5 Ocak 2025 at 02:22

rahatsızlandığım için bugün sadece sosyal medya çalışması yapabildim .

hikayelerden iletişim kurmaya çalıştım ve 1 kişiyle konuşmayı ilerlettim .

reels eğitimlerimi tamamladım.

ve daha önceden ürün sunumu yaptığım 2 kişi ile tekrar görüştüm ve 1 olumlu yanıt aldım ama hala satış kapanmadı .

iş sunumu konusunda sayıyı artırmalıyım hep müşteriye yönelik çalışma yaptığımı farkettim .

aslında istediğim zaman soğuk kitle ile konuşmayı kolayca başlatabildiğimi farkettim.

Page 1 of 2

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.