Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 10.Gün Bildirimleri

• 10.Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 2 weeks önce paylaştı.

Not: İtirazlara Hazırlıklı Ol

Bugün sana çok önemli bir konudan bahsetmek istiyorum: İtirazlar. Evet, bugüne kadar yaptığın tanıtımlarda veya takiplerde bazen “Ama…” ile başlayan cevaplar almışsındır.

Seni temin ederim ki bu tam da şu anlama gelir: Önümüzde bir fırsat var ama karşı taraf tam ikna olmuş değil.
    İtirazlar, aslında ilgiyi gösterir. Bir kişi seni dinliyorsa, sorular soruyorsa, demek ki potansiyel vardır. Ama bu noktada çok önemli bir şeyi unutmamalısın: İtirazları bir duvar olarak değil, bir kapı olarak gör. İtirazlar, doğru yönetildiğinde işi büyütmenin anahtarıdır.

Peki, itirazları nasıl etkili bir şekilde yönetebilirsin? İşte bazı örnekler ve yaklaşımlar:

İtirazlarla Nasıl Başa Çıkılır?

1.Dinle: Önce karşı tarafın ne dediğini tam anlamıyla dinle. Birçok insan İtirazını anlatmadan bile çözüm önerileri sunar ama unutma: Dinlemek, anlamak için ilk adımdır.

“Evet, zaman en değerli şeylerden biri. Bu konuda neler düşündüğünü biraz daha açabilir misin?”

“Böyle hissetmene neden olan şey nedir? Neler düşündüğünü paylaşabilir misin?”

“Bunu düşünmene neden olan şey nedir?”

2.Empati Kur: “Haklısın” veya “Böyle hissetmen çok normal” gibi cümlelerle başlamak empati kurduğunu gösterir ve iletişim kapısını açar.

“Evet, çevremizdeki insanlar bazen bu tarz şeylere ön yargıyla yaklaşabilir.”
    “Bu hissi yaşaman çok normal. Hepimiz yeni bir şeye başlarken aynı tereddütleri yaşıyoruz.”

“Evet, birçok kişi satış yapmanın zor olduğunu düşünüyor, ben de başta böyle hissediyordum.”

3.Sorular Sor:

“Bu konuda daha fazla bilgi almak ister misin?” veya “Bu seni neden endişelendiriyor?” gibi sorular karşı tarafın kafasındaki gerçek problemi ortaya çıkarır.

“Sence satış yapmak derken tam olarak neyi kastediyorsun? İnsanlarla paylaşmak mı, yoksa zorlamak mı?”
    “Peki, o işte tam olarak seni hayal kırıklığına uğratan neydi?”
    “Eğer senin için uygun olduğunu düşündüğümüz kanıtları gösterselerdi, fikrini değiştirir miydin?”

4.Başka Bir Bakış Açısı Sun: Ürünün ya da fırsatın avantajlarını karşı tarafın ihtiyacıyla eşleştir. “Aslında bu senin için faydalı olabilir, çünkü…” diyerek örnek ver.

“Ama başarısızlık, genelde öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Bu işte tamamen yalnız değilsin. Sana adım adım rehberlik edeceğim ve beraber ilerleyeceğiz. Denemekten ne kaybedebilirsin?”

“Ama şunu açıklamak isterim: Piramit sistemleri yasa dışıdır ve genelde hiçbir ürün ya da hizmet sunmaz. Network marketing ise tamamen farklıdır çünkü burada gerçek ürünler, gerçek müşteriler ve adil bir kazanç planı vardır. Sana bunun nasıl işlediğini detaylıca anlatmama izin verir misin?”

“Ama bir düşün: Sağlık ya da güzellik gibi konulara yatırım yapmak uzun vadede bize hem sağlık hem de tasarruf olarak geri dönüyor. Ayrıca, bu ürünleri sadece kullanmakla kalmayıp, başkalarına önerdiğinde bunu bir gelir kapısı haline getirebilirsin benim gibi.”

Unutma, İtirazlar dosttur. Sana bir düzeltme ve iyileştirme fırsatı sunarlar. Bugün, özellikle itirazlarla karşılaştığında bunları bir fırsat olarak görmeye çalış. Her itiraz, aslında karşı tarafın içinde bir soru işareti olduğunu ve senin o soruyu çözmeni beklediğini gösterir. Bugün İtirazlarla nasıl başa çıktığını analiz et. İtiraz karşılamada daha fazla şey öğrenmek için Topluluk içindeki “itiraz karşılamada 4 adım formülü” videosunu ve takip videolarını izlemeyi unutma.

Topluluk Görevi:

Bugünkü raporunu topluluk forumunda paylaşmayı unutma:

• Kaç kişiyle tanıştın? Nasıl?
    • Kaç kişiye tanıtım yaptın? Nasıl geçti?
    • Kaç kişiye takip yaptın? Ya da ilişkinizi nasıl ilerlettiniz?
    • Bugün ne öğrendin?
    • Bugün en çok neyde zorlandın?

Eğer bana soruların olursa, topluluk içindeki soru-cevap başlığı altına yazabilirsin.

Seçkin Kalkanoğlu
    Ümmühan cevapladı 2 ay önce
  • 14 Replies
  • Mürüvvet

Member
    12 Ocak 2025 at 00:17

10. Günden merhabalar 🙂

✅ Yani sosyal medya da tanıştım 3 kişiyle. Yani işte merhabalaştık sonra işte neler yaptığımızı falan konuştuk öyle dinleyici oluyorum 😀

✅ 2 kişiye yaptım ama benim üst kollarım olmadığı için kimseye bildirmiyorum bunları bi tek buraya bildiriyorum. Dinleyici oluyorum genelde ama bu sefer de onlar bana sen anlat diyor galiba ayarı tutturamıyorum iyi geçti tamam şimdi giriş yapıyorum alıcam diyor olmuyor.

✅ Kaç kişiye takip yaptım 2 kişiye yaptım çok fazla yapmıyorum yani takip çünkü bu sefer kime ne yaptığımı unutuyorum. Ama ilişkilerim güzel ilerliyor ama işin ucu işe gelince kaçıyor:)

✅ Hocam işin ucu bu insanların hayalleri için ikna etmek hayallerini ortaya koyunca oluyor bunu öğrendim zor ama oluyor.

✅ Ne iş yapıyorsun online ticaret diyoruz ya da müsait olunca anlatırım sana diyince bunlar herbalife mi oysa gelme anlatma diyorlar ayyy bu konudan zorlandım ne yapamam lazım seçkin bey 🙂

• Osman Ermiş

Member
    12 Ocak 2025 at 00:45

Bugün 4 kişiyle sosyal medyada tanıştım

1 kişiye tanıtım yaptım Tanıtım yaptığım kişiyi davet ettim.

1 takip yapıp onu davet ettim

Bu sektörde özellikle iradenin güçlü olmasını öğrendim

Bugün genel olarak birşeyde zorlanmadım

• Mahmut DOĞDU

Member
    12 Ocak 2025 at 00:58

<div>10. Gün sonu raporu </div>

23 kişi ile tanıştım 4 kişi ile yarın sunum için tekrar iletişime geçeceğim.

<div>
    </div><div>Yine 3 sunum yaptım 1 tanesi ürün tanıtımı oldu.</div><div>
    </div><div>16 kişiye takip yaptım. Yine 2si ile yarın sunum için sözleştik.</div><div>
    </div><div>Sunum sayısını sanki hız sabitleyici gibi 3’e endekslemişim gibi fazlası olmuyor bi türlü ya iptaller oluyor , ya da başka bişiler çıkıyor.</div><div>
    </div><div>Ayrıca sunum ile ilgili size bir sorum da olacaktı. Çünkü bunu artık bir şekilde çözmem gerekiyor.</div><div>
    </div><div>Allah’tan yarın mentör günü 😇</div><div>
    </div><div>Şöyle bi güzel içimi dökeyim 🙂🤗</div>

• Özlem Balakar

Member
    12 Ocak 2025 at 01:45

Bugün yüz yüze veya sosyal medyadan yeni kimseyle tanışamadim.

1 iş sunumu yaptım ve bol itiraz karşılamalı geçti . Şimdilik olumsuz ama ürün deneyeceğiz.Konuştukça cümlelerim daha iyi oturmaya başlıyor onu farkettim.

1 iş sunumu iptal oldu .

Yarın için yeni 1 iş sunumu ayarlandı.

Bugün müşterilerimden oluşan gruplarıma doğru ürün kullanımı anlatımları yaptım ve hepsini kontrol ettim .Bu çok vaktimi aldı.

Yeni başlayacağım iş için görüşme gerçekleştirdim.

Sosyal medyami aktif bir şekilde kullandım bugün .Ama hala sevemiyorum bu sosyal medya olayını

Şuan ki sayilarimla yaptığım planlari gözden gecirdim.

Geri kalan zamanımı aileme ve meditasyona ayırdım.Bunu yapmazsam zihnim netlesmiyor odaklanamiyorum.

Hiç ürün deneyimlememis bir kişiye direk işi anlatmanin zor olduğunu düşünüyorum daha doğrusu beni de zorluyor .

• Selin Öğretmen

Member
    12 Ocak 2025 at 02:53

Merhabalar

8 yeni kisi ile tanıştım sohbet ettik. İnsanlarla daha rahat iletişim kurar oldum.

4 kişiye sunum yaptım. 2 kisi sıcak bakıyor şuan, takipte olacağım.

Takip ettigim kişilerden bugün 1 kisi ile başlangıç yaptık, ancak ürün düşünerek gidiyor, eğitimlere gelmesi yönünde konuştuk.

İnsanlar ile empati kurmak konusunda kendimi geliştirmem gerektiğini gördüm.

Onları dinlerken zorlanıyorum, sanırım sıkılıyorum ve odağım kayıyor. Bunu da yine empati konusuna bağlıyorum biraz ama…

• Asuman Sızmaz

Member
    12 Ocak 2025 at 19:43

İyi akşamlar Seçkin Bey sosyal medyandan tanıştığım bir grup ile bugün etkinlik yaptık Mailinizi biraz geç okudum ama aynısını uyguladım ve güzle geri dönüşler oldu Etkinlikte 25 yeni kişi ile tanıştım ve 15 yeni telefon aldım onlarla haftaya randevulaşmak için haberleşeceğiz 5 ürün sunumu yaptım çünkü pek müsait bir ortam değildi ancak yine de güzel geçti iş için 2 kişi ile görüştüm yarın onlarla da iletişime geçeceğim . Bugün öğrendiğim planlı çalışmayı daha dikkatli yapmam gerektiği ve Zorlandığım çok kişi ile iletişime geçince daha dikkatli olmam gerektiği oldu Şimdi yarının planlarını yapıp Bu akşam eğitim videolarına devam edeceğim EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM🙏

• NEŞE AÇIKALIN

Member
    13 Ocak 2025 at 00:08

<div>İyi akşamlar Seçkin by </div>

Dün 9. Gündü misafir geldiğinden dolayı hiçbir şey yapamadım

Bugün 10 gün Sosyal medya da

5 yeni kişi ile tanıştım

2 takip

Yarına 2 randevu verebildim bugün de böyle geçti 🙏

• Şenay Şahinli

Member
    13 Ocak 2025 at 00:30

10. Gün Raporum:

-3 kişiyle dostluk kurdum

-3 kişiye ürün sunumu yaptım.

-Bugün zorlandığım şey,aramam gereken not aldığım kişileri arayamadım.

-Bugün öğrendiğim şey,hareket halinde olmadığım zaman kendimi kötü hissediyorum.

• Selma Sümer

Member
    13 Ocak 2025 at 00:42

✅Bugün yeni tanışmam gerçekleşmedi 😔

✅ 3 Bayi görüşmesi danışmanlık

1 bayi görüşmesi gerçekleştirdim.

✅ Haftalık plan ve takvim yaptım 📝

• Hüsniye Özlü

Member
    13 Ocak 2025 at 01:53

10. Günden selamlar,

Bugün yeni isim listesi hazırladım,87 kişilik, bunlar sosyal çevremden , medya değil.

Sosyal medya dan yeni tanışma 3 kişi

İlişki ilerlettim, tanıtım yok

3 takip yaptım, kayıt yok.

Odaklanmanın önemini öğrendim.

En çok davette zorlandım. 3 davet negatif, yola devam.

• Arzu

Member
    13 Ocak 2025 at 17:29

Merhabalar, 10cu gündə malesef ben iletişimler qurmaya ve ya davet etmeye vakit bulamadım ama möhteşem ekib buluşmasl olan tedbirde iştirak etdim. Çok güzel gün oldu telim oldu. Ve işimde katkıları olan bir buluşma oldu.

• Nurşen Özer

Member
    13 Ocak 2025 at 21:16

Merhaba, hafta sonunda kamp vardi o yüzden yazamadım. Dün gece geç geldim, bugün dinlenmeyle geçti. Yarın tam gaz başlıyorum inşallah. İyi geceler

• Canan Yekbaş

Member
    14 Ocak 2025 at 00:13

10.,günden merhaba

Yazdığınız tüm bilgilerin her cümlesi her kelimesi bize yapmamız gerekeni tam zamanında gösteriyor. Herkese sizi de anlatmaya başladım.sizlerle iyiki yolumuz kesismis.Teşekkür ederim 🥰

Bugün ekip kurmaya başladım hedefledigimiz planın ilk aşamasını gerçekleştirdik iki kişiyle de konuştum tanıtım yapmadım ürünün faydasını anlattım.

Bugün şunu anladım insanlar bugün hayır dese de sizi takip ediyorlar örnek alıyorlar veya alacaklar bir süre sonra da size olumlu dönüyorlar. Herşey bir adımla basliyor.Yeteneklerimizi geliştirmek bizim elimizde bizim bakış açımiz değiştiğinde herşey değişiyor. Saygılar 🙏💙🩵

• Ümmühan

Member
    15 Ocak 2025 at 00:46

Yeni insanlarla tanışmaya devam ediyorum. Daha öncede söylediğim gibi şirket etkinliğinde olduğum için tanıtım yapamıyorum. Döndüğümde tanıtımlara devam…

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.