-
10.Gün Bildirimleri
Not: İtirazlara Hazırlıklı Ol
Bugün sana çok önemli bir konudan bahsetmek istiyorum: İtirazlar. Evet, bugüne kadar yaptığın tanıtımlarda veya takiplerde bazen “Ama…” ile başlayan cevaplar almışsındır.
Seni temin ederim ki bu tam da şu anlama gelir: Önümüzde bir fırsat var ama karşı taraf tam ikna olmuş değil.
İtirazlar, aslında ilgiyi gösterir. Bir kişi seni dinliyorsa, sorular soruyorsa, demek ki potansiyel vardır. Ama bu noktada çok önemli bir şeyi unutmamalısın: İtirazları bir duvar olarak değil, bir kapı olarak gör. İtirazlar, doğru yönetildiğinde işi büyütmenin anahtarıdır.Peki, itirazları nasıl etkili bir şekilde yönetebilirsin? İşte bazı örnekler ve yaklaşımlar:
İtirazlarla Nasıl Başa Çıkılır?
1.Dinle: Önce karşı tarafın ne dediğini tam anlamıyla dinle. Birçok insan İtirazını anlatmadan bile çözüm önerileri sunar ama unutma: Dinlemek, anlamak için ilk adımdır.
“Evet, zaman en değerli şeylerden biri. Bu konuda neler düşündüğünü biraz daha açabilir misin?”
“Böyle hissetmene neden olan şey nedir? Neler düşündüğünü paylaşabilir misin?”
“Bunu düşünmene neden olan şey nedir?”
2.Empati Kur: “Haklısın” veya “Böyle hissetmen çok normal” gibi cümlelerle başlamak empati kurduğunu gösterir ve iletişim kapısını açar.
“Evet, çevremizdeki insanlar bazen bu tarz şeylere ön yargıyla yaklaşabilir.”
“Bu hissi yaşaman çok normal. Hepimiz yeni bir şeye başlarken aynı tereddütleri yaşıyoruz.”“Evet, birçok kişi satış yapmanın zor olduğunu düşünüyor, ben de başta böyle hissediyordum.”
3.Sorular Sor:
“Bu konuda daha fazla bilgi almak ister misin?” veya “Bu seni neden endişelendiriyor?” gibi sorular karşı tarafın kafasındaki gerçek problemi ortaya çıkarır.
“Sence satış yapmak derken tam olarak neyi kastediyorsun? İnsanlarla paylaşmak mı, yoksa zorlamak mı?”
“Peki, o işte tam olarak seni hayal kırıklığına uğratan neydi?”
“Eğer senin için uygun olduğunu düşündüğümüz kanıtları gösterselerdi, fikrini değiştirir miydin?”4.Başka Bir Bakış Açısı Sun: Ürünün ya da fırsatın avantajlarını karşı tarafın ihtiyacıyla eşleştir. “Aslında bu senin için faydalı olabilir, çünkü…” diyerek örnek ver.
“Ama başarısızlık, genelde öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Bu işte tamamen yalnız değilsin. Sana adım adım rehberlik edeceğim ve beraber ilerleyeceğiz. Denemekten ne kaybedebilirsin?”
“Ama şunu açıklamak isterim: Piramit sistemleri yasa dışıdır ve genelde hiçbir ürün ya da hizmet sunmaz. Network marketing ise tamamen farklıdır çünkü burada gerçek ürünler, gerçek müşteriler ve adil bir kazanç planı vardır. Sana bunun nasıl işlediğini detaylıca anlatmama izin verir misin?”
“Ama bir düşün: Sağlık ya da güzellik gibi konulara yatırım yapmak uzun vadede bize hem sağlık hem de tasarruf olarak geri dönüyor. Ayrıca, bu ürünleri sadece kullanmakla kalmayıp, başkalarına önerdiğinde bunu bir gelir kapısı haline getirebilirsin benim gibi.”
Unutma, İtirazlar dosttur. Sana bir düzeltme ve iyileştirme fırsatı sunarlar. Bugün, özellikle itirazlarla karşılaştığında bunları bir fırsat olarak görmeye çalış. Her itiraz, aslında karşı tarafın içinde bir soru işareti olduğunu ve senin o soruyu çözmeni beklediğini gösterir. Bugün İtirazlarla nasıl başa çıktığını analiz et. İtiraz karşılamada daha fazla şey öğrenmek için Topluluk içindeki “itiraz karşılamada 4 adım formülü” videosunu ve takip videolarını izlemeyi unutma.
Topluluk Görevi:
Bugünkü raporunu topluluk forumunda paylaşmayı unutma:
• Kaç kişiyle tanıştın? Nasıl?
• Kaç kişiye tanıtım yaptın? Nasıl geçti?
• Kaç kişiye takip yaptın? Ya da ilişkinizi nasıl ilerlettiniz?
• Bugün ne öğrendin?
• Bugün en çok neyde zorlandın?Eğer bana soruların olursa, topluluk içindeki soru-cevap başlığı altına yazabilirsin.
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.