Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 12. Gün Bildirimleri

• 12. Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 3 weeks önce paylaştı.

Not: Başarısızlık mı? Yoksa Fırsat mı?

Bugün seninle başarısızlık üzerine biraz sohbet etmek istiyorum. Bazen bir tanıtım istediğin gibi gitmez, bir davet reddedilir ya da beklediğin sonuçları alamazsın. O anlarda zihninde “Başarısız oldum” cümlesi yankılanır, değil mi? Ama sana içten bir sır vereyim mi? Gerçekten “başarısızlık” diye bir şey yoktur. Sadece deneyimler ve öğrenme fırsatları vardır.

Şimdi gel, sana kendi “başarısızlık” hikayemden bahsedeyim. Üniversite okuduğum şehre geri döndüğümde, network marketing yolculuğumun başındaydım ve tanıtımlarımı tamamen kendim yapmak zorundaydım. O dönemlerde şöyle düşünüyordum: “Ne kadar çok anlatırsam, ne kadar detay verirsem o kadar etkili olurum.” Ama gerçek hiç de öyle değildi. Bir haftada onlarca tanıtım yaptım ama sonuç? Hüsran. Ne istediğim kayıtları alabildim ne de insanlarla doğru bir bağ kurabildim.

Kendime dönüp şunu sordum: “Ne yanlış gidiyor?” Ve o gün, tanıtım yapmayı gerçekten öğrenmeye karar verdim. Her gece kendi sesimi kaydediyor, her tanıtımımı analiz ediyordum. “Bu kısım kafa karıştırıcı olmuş mu?”, “Bu detayı gerçekten anlatmam gerekiyor muydu?” gibi sorular sormaya başladım. Daha kısa, daha sade ve daha etkili bir anlatım için kendimi geliştirdim. İşte o günlerde yaşadığım “başarısızlıklar”, bugün tanıtım konusunda diğer liderlere bile ilham veren biri olmamı sağladı. Çünkü başarısızlık, doğru ele alındığında, en büyük öğretmendir.

Bugün Senden Ne Yapmanı İstiyorum?
    Başarısızlık dediğimiz şeyin aslında bir öğrenme fırsatı olduğunu hatırlayarak, bugün yapacağın her şeyi bir “deney” gibi görmeni istiyorum. Tanıtım mı yapacaksın? Harika! Eğer beklediğin gibi gitmezse, bir sonraki adımda nasıl daha iyi olacağını düşün.
    Bir kişi hayır mı dedi? Kendine şu soruyu sor: “Bu hayırın sebebi ne olabilir? Daha farklı bir şekilde yaklaşsaydım, sonuç değişir miydi?”

Unutma, her “hayır”, seni bir “evet”e yaklaştırır. Belki bugün değil, belki yarın ama her deneyim seni daha güçlü bir networker yapacak.

Sana Birkaç İpucu:

1️⃣Basit Tut: Unutma, daha az bazen daha çoktur. İnsanları bilgiyle boğmak yerine, onlara hikayenle bağlan. Senin hikayen onların dikkatini çekecek en güçlü araçtır.

2️⃣Soru Sor: Tanıtım sırasında, insanları dinlemek için doğru soruları sor. Örneğin: “Bu ürünü kullandığınızda hayatınızda ne değişebilir?” ya da “Bu fırsat sizin için nasıl bir fark yaratabilir?”

3️⃣Analiz Et: Bugün yaptığın tanıtımları, davetleri ya da takipleri gözden geçir. Hangi noktalar işe yaradı, hangileri geliştirilmesi gerekiyor? Kendine dürüst ol ve açık bir şekilde analiz et.

Bugünkü 5-3-3 Görevlerini Unutma!

*5 kişiyle tanış: Yeni insanlarla tanışırken rahat ol. Onlarla bağ kurmaya odaklan, ürün ya da iş konuşmadan önce bir ilişki başlat.

*3 kişiye tanıtım yap: Hikayeni paylaşarak tanıtımlarını sadeleştir ve insanlara gerçekten dokunacak şeyler söyle.

*3 kişiyi takip et: Daha önce konuştuğun kişilere tekrar ulaş. Onların düşüncelerini dinle ve “Hayır” cevabını yeniden değerlendirmeleri için onlara bir fırsat ver.

Günün Sonunda Rapor Ver

Günün sonunda topluluk forumuna neler yaşadığını mutlaka yaz. Bugün yaşadığın zorluklar, aldığın geri dönüşler, kendi içinde fark ettiğin şeyler… Hepsi hem senin hem de topluluktaki diğer kişiler için birer öğrenme kaynağı. Çünkü hepimizin hikayeleri, birbirimiz için birer ilham kaynağı.

Son olarak, başarısızlıkların seni durdurmasına izin verme. Çünkü o başarısızlıklar, seni bir gün kendi hikayesini gururla anlatan biri yapacak. Ve biliyor musun?

Sen o hikayeyi yazmaya bugünden başladın.
    Yarın görüşmek üzere

Seçkin Kalkanoğlu
  • 6 Replies
  • Osman Ermiş

Member
    13 Ocak 2025 at 23:15

Merhaba iyi akşamlar ☺️😊<div>

Bugün sosyal medyadan 5 kişiyle tanışıldı.

3 kişiye takip yapıldı

1 kişiye tanıtım yapıldı ardından davet yapıldı.

Bugün öğrendiğim şey sürekliliğin çok önemli olduğuydu.

Zorlandığım şey ise sürekliliği devam ettirebilmekti. Zorlandığımı biliyorum ama ilerlemek içinde bunu yapmak zorunda olduğumun farkındayım.

Günlük küçük küçük yapılan işlerin katlanarak büyümesi için sürekliliği devam ettirmek adına devam ediyorum.

</div>

• Mürüvvet

Member
    13 Ocak 2025 at 23:18

12. Günden Merhabalar 🙂

Yaşadığım zorluklar şu seçkin bey başımda güzel bir lider yok seçkin bey evet sizle danışmanlıkta görüştüğümüzde liderlerimin olmadığını söyledim sizde bana gereken önermeleri verdiniz. Ama bugün herhangi biriyle görüşme yaptığımda kişilere ben yeterli gelmiyorum görüşme için üst kola ulaşmaya çalışıyorum ama sadece 1 tane var ve oda genelde müsait değil bunun zorluğunu çok yaşıyorum maalesef 🙁

✅ Aldığım geri dönüşler iyi güzel aslında ama yeterli değil çünkü insanlar hazır sıcak para istiyorlar yani hemen kazanalım kısmında 🙂

✅ Kendi içimde fark ettiğim şeyler şunlar ben kimseye bel bağlamak zorunda değilim karşımdaki kişiler soru sorduğunda ben artık onların sorduğu soruyu diğer türlü sorunca cevabını veriyorlar aslında ama yeterli olamazsam da topluluktan aldığım bilgilerle yeterli olmaya çalışıyorum.

✅ Bugün 10 kişiye instagramdan takip yaptım kojnuştuk bağ kurduk çok iyidi

✅ İnstagram hiç tanımadığım kişilerle bi tatil grubu var kızlarla onlarla onlarla görüntülü aramada sohbet ettik ve orada bana işimi sordular ve beni başarılı bulduklarını söylediler. Tabi bende onlara neler yaptığını sordum ve kendi hikayelerimi anlatıyorum aslında olumlu dönüşler aldım ürünlerle alakalı bilgili almak istediklerini söylediler.

✅ Zorlandığım konular dediğim gibi lider üst kol herhangi bir yanlış yaptığımızda bizimle ilgilenmezler. Bize hem üst kollarınızın ayakkabısındaki çakıl taşı olun derler olunca da o taşı alıp atarlar. 😀

✅ Çalışmaları böldüm kitap okuma saatimi, buradaki eğitimleri böldüm davet sunum çalışması. Her şey iyi gittikçe yenileniyorum biraz daha iyi olurum.

Bugünlük bu kadar yarın görüşürüz 🙂

• Özlem Balakar

Member
    14 Ocak 2025 at 01:10

Hergün gelişiyor olmak ve herşeye rağmen burda olmak beni mutlu ediyor bu platform ciddi anlamda beni değiştiriyor . Challenge öncesi hergun sunum veya tanışma yapmıyordum ama burda eksiklerim olsa bile devam etmek sınırlarımi zorluyor .<div>

Bugün sabah ben zihin çalışmalarıyla başladım Seçkin bey sonrasinda bir vizyon çalışması yaptım.

Sosyal medya çalışmamı tamamladım ve 2 kişiyle tanıştım .

2 ürün sunumu yaptım olumlu sonuçlandı bugün karşıladığım itiraza ben bile şaşırdım Zoru başardım ya bana bir özgüven geldi 😅

Daha önce sunum yaptığım 2 kişiye dönüş sağladım ama görüşemedik .

1 saat eğitime katıldım .

Müşteri gruplarimin kontrollerini sağladım.

Kızım aniden rahatsızlaninca onunla ilgilenmem gerekti .Birçok planımı iptal ettim .

Şu beni çok mutlu etti bugün ürün satışlarını kızımla ilgilenirken yaptım. İnanılmaz mutlu etti beni sanırım bu işin en güzel tarafida bu bir anne için .Birkac haftadır evde bulunmam gerektiği için sosyallikten biraz uzak kaldım yüzyüze çok kimseyle iletişime geçemedim ama sosyal medyayı daha aktif kullanmaya başladım.İse döndüğümde daha fazla kişiyle kontak kuracağım.

Birde şunu söylemek istiyorum daha önceden yaparken zorlandığım ertelediğim birçok şey alışkanlığa dönüşmeye başladı 🙏

</div>

• Selma Sümer

Member
    14 Ocak 2025 at 01:16

Merhabalar

✅ sosyal medya da 5 yeni konuşma başlattım

✅ 2 sunum yaptım 👌

Her iki sunumda çok güzel geçti

✅ 14 + 4 takip gerçekleştirmiş oldum👌

En çok zorlandığı konu kedim 🫣

Kendimi motive etmekte oldukça zorlanıyorum😢

Bu durumda beni daha hızlı harekete geçmekte daha hızlı çalışmakta oldukça zorluyor…

• Şenay Şahinli

Member
    14 Ocak 2025 at 01:34

12. gün raporum:

-1 kişiyle tanıştım.

-1 kişiye iş takibi ve sunum yaptım.

-7 kişiyle dostluk adımı attım ve 3 tanesine kullandığım ürünleri tanıttım

-2 kişiya kullanıcı takibi yaptım

-Bugün zorlandığım bir şey olmadı.

-Bugün öğrendiğim şey:Dostluk adımı atacağımız zaman arama yapmadan önce kişiler hakkında önyargı yaparak çekiniyoruz.Oysa onlar aslında bizim telefonumuzu bekliyorlar.

• Mahmut DOĞDU

Member
    14 Ocak 2025 at 20:31

12. Gün sonu raporu.

Bugün 15 kişi ile tanıştım. Neler yaptıklarını sordum. Ayaküstü kısa güzel sohbetler oldu.

7 kişiye zoom üzerinden tanıtım yaptım.

1 kişi yapmak istediğim bir iş modeli değil malesef dedi bende kendisinden referans olmasını talep ettim çevresinde ki ihtiyacı olan kişiler olduğunda bana yönlendirecek.

1 kişi Ürün ticareti yapıp distribütör olmak ve bu denli gelir elde etmek mükemmel , Yalnız bu ürünlerin satılabilirliği ve bunları pazarlama aşamasının ciddi derece bir zorluğu olduğunu düşünüyorum dedi Bende gerekli yapıcı geri bildirimde bulundum ve yarın tekrar konuşacağız.

1 kişi Network marketing dediğiniz şeyi daha önce denedim fakat bana herhangi bir getirisini görmedim bu sebeple bilmiyorum çok olumlu düşünemedim belki de şu anda sabit bir gelirim olmadığı içindir bu işi maddi anlamda biraz daha rahat olduğum bir dönemde tekrar denemek isterim dedi.

Kendisine zaman kaldıracı ve Pasif gelirin ne olduğu ile ilgili biraz bilgi verdim. Ve yarın konuşacağız yine.

Diğer 4 kişi ile de saat geçe kaldığımız için yarın öğleden sonra tekrar iletişim kurmak için sözleştik.

7 kişiye takip yaptım. İş yıldönümlerini, doğum günlerini kutladım.

Gündüzleri ki vaktim başka bir proje için dolu olduğu için akşama kadar sunum yapamamak zor oluyor.

Ama iyi değerlendirilirse akşam da gayet güzel tanıtım yapılabiliyor.

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.