-
13. Gün Bildirimleri
Not: Hedeflerin Seni Heyecanlandırıyor mu?
Bugün sana yazacağım mesajı düşünürken, birden aklıma beni heyecanlandıran bir an geldi. Network Marketing’deki ilk zamanlarımdı. Hayal listemi yapmıştım ve küçük bir araba hedefim vardı. Yeni yeni para kazanmaya başlamıştım ve araba hedefim için geriye doğru sayıyordum. Her gün iki otobüs değiştirerek, tanıtımlarımızı yaptığımız kafeye gidiyordum. O zamanlar ekranı kırık bir telefonum vardı ve tek bir parça yüklemiştim telefonuma. İsmi “one love” idi. Her gün sabah görüşmelerimi yapmaya giderken, otobüse biner binmez kulaklığımı takar ve o parçayı açardım. Kafamı cama dayar, gözlerimi kapatır ve sanki arabamı almışım ve onda dinliyormuşum gibi hayal ederek gidene kadar o parçayı tekrar tekrar dinlerdim. Bu sanki o günkü görüşmelerimin mükemmel geçmesinin sırrı gibiydi benim için. Bunu dinledikten ve hayalimi canlandırdıktan sonra o kadar enerjik, o kadar pozitif ve o kadar heyecanlı hissediyordum ki kendimi, o hayali gerçekleştirmekten başka bir ihtimal düşünmüyordum. Ve bu sadece beni etkilemiyordu, tüm görüşmelerimi de etkiliyordu. İnsanlar o heyecanımı, inancımı hissediyorlardı.
Bugün hedeflerin üzerine konuşalım. Sana şu soruyu sormak istiyorum: Hedeflerin seni heyecanlandırıyor mu? Sabah uyanır uyanmaz hedeflerini düşündüğünde bir kıvılcım hissediyor musun? Eğer cevap “Hayır” ise, hedeflerini gözden geçirmenin zamanı gelmiş olabilir.
Hedefler, yalnızca bir yere ulaşmamız için bir rota değildir. Aynı zamanda her günümüze enerji ve anlam katarlar. Ancak bir hedef seni heyecanlandırmıyorsa, o hedefe ulaşmak için gereken motivasyonu bulman çok zor olacaktır. Emin ol bunu hissederek çalışmak her şeyi değiştiriyor.
Seni yerinden zıplatacak, uykudan bir an önce uyanmak isteyeceğin hedeflerin olmalı. Öyle bir hedef düşün ki, her tanıtımda bir adım daha yaklaştığını bilmek seni motive etsin. Peki, bu nasıl bir hedef olabilir? Hayatını gerçekten değiştirebilecek, belki ailenin hayatını güzelleştirecek, belki de uzun zamandır gerçekleştirmek istediğin bir hayalini mümkün kılacak bir şey olmalı.
Örneğin, kendine şu soruları sorarak başlayabilirsin:
*Bir yıl sonra hayatımda neyi değiştirmiş olmak istiyorum?
*Bu iş bana ne katabilir? Maddi ya da manevi hangi hayalimi gerçekleştirebilirim?
*Benim için anlamlı olan bir hedef nedir?
Bir araba mı? Daha geniş bir ev mi? Çocuklarına daha iyi bir eğitim mi? Belki de sadece sevdiklerine daha fazla zaman ayırabileceğin bir hayat. Hedefin ne olursa olsun, seni içten içe heyecanlandırmalı ve motive etmeli. İşte bu heyecan, seni her sabah harekete geçirecek kıvılcım olacak.
Hedeflerini Görselleştir
Bir hedefe giden yolda onun zaten gerçekleştiğini hayal etmek, hem motivasyon hem de enerji açısından müthiş bir güç kaynağıdır. Tıpkı benim o otobüste, hayalini kurduğum arabada “one love” dinlerken hissettiğim gibi. Bugün sen de bunu denemelisin. Hedefin ne olursa olsun, kendini o hedefe ulaşmış gibi hayal et. Gözlerini kapa ve o anı hisset. Neler görüyorsun? Kimlerle berabersin? Ne hissediyorsun?
Hayalini her gün zihninde canlandır ve bu hayali gerçekleştirmek için çalışmanın ne kadar keyifli bir deneyim olacağını fark et.Hedeflerini Küçük Adımlara Böl
Unutma, en büyük hedefler bile küçük adımlarla başarılır. Şu an, hedefin ne kadar büyük olursa olsun, her gün yaptığın 5-3-3 çalışmalarıyla ona bir adım daha yaklaşıyorsun. Bugün tanışacağın 5 yeni kişi, yapacağın 3 tanıtım ve 3 takip, seni hayaline bir adım daha yaklaştıracak. Küçük adımlar atarak, o büyük resmi inşa etmeye devam ediyorsun.Bugünün Görevleri
1️⃣Hedeflerin seni heyecanlandırıyor mu, buna gerçekten odaklan. Eğer hedeflerin sana yeterince ilham vermiyorsa, onları yeniden tanımla. Seni sabah yataktan zıplatacak bir hedef bul.
2️⃣Hedefini görselleştir. Onu hisset, hayal et, detaylandır. Bugün bir ara, 5 dakikanı sadece hayalini kurmaya ayır.
3️⃣Bugünün 5-3-3 görevlerini yaparken, her adımı hedefinle ilişkilendir. Kendine şunu hatırlat: “Şimdi bu işi yapıyorum çünkü hedefime bir adım daha yaklaşıyorum.”
Gün Sonunda Raporla
Toplulukta raporunu yazarken hedeflerini ve bu hedefe ulaşmak için neler yaptığını paylaşmayı unutma. Bugün seni motive eden en büyük hayalin ne? Paylaş ki diğerleri de ilham alsın. Hedeflerin hakkında konuşmak onları daha somut hale getirir ve başarma ihtimalini artırır.
Unutma, her hayal, onun için atılan küçük adımlarla gerçeğe dönüşür. Bugün bir adım at ve hedefinin seni büyülemesine izin ver.Yarın yeniden görüşmek üzere, sevgiler!
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.