-
18. Gün Bildirimleri
Not: Daha İyi Sorular, Daha Güçlü Bağlantılar
Bugün mutfakta kahvaltı hazırlarken düşündüm: İnsanlarla kurduğumuz bağlar, onlara sorduğumuz sorularla ne kadar derinleşiyor? Network marketing işinde, sadece üründen veya işten bahsetmek yeterli değil. Gerçek bir bağlantı kurmak istiyorsan, doğru sorular sormayı öğrenmelisin. Bugün biraz bunun üzerine sohbet edelim mi?
Düşünsene, birisi sana “Nasılsın?” diye sorar ve ardından hemen kendi konusuna geçerse ne hissedersin? Muhtemelen o kişiyle derin bir bağ kuramazsın. Ama biri gerçekten seni dinler, hayatını merak eder ve “Peki bunu nasıl başardın?” ya da “Bu konuda neler hissediyorsun?” diye sorarsa, onunla çok daha sağlam bir ilişki kurarsın, değil mi? İşte bugün odaklanacağımız konu bu: Daha iyi sorular sormak.
Hangi Sorular Fark Yaratır? Bugün tanışacağın ya da takip edeceğin kişilerle şu tür soruları denemeni istiyorum:
*Bu işi yapmaya başlamadan önce hayatında neler değişmesini istiyordun?”
*“Şu anda seni en çok heyecanlandıran şey ne?”
*“Sence bir işi uzun vadeli olarak sürdürmek için en önemli şey nedir?”
Bu sorular, sadece yüzeysel bir sohbetten ziyade, insanların gerçekten önem verdikleri şeyleri keşfetmene yardımcı olur. Ve işin güzel yanı, bu tür sorular sayesinde hem karşındaki kişi seni daha iyi dinler hem de kendisi hakkında daha fazla düşünmeye başlar.
Bugünün Görevleri: Bugün yine 5-3-3 görevlerini yaparken, örnekteki gibi soruları gündelik konuşmalarına eklemeni istiyorum. Hangi adımda olursan ol, insanlara ilgi gösterdiğini hissettir. Örneğin:
*Yeni tanıştığın biriyle, onun hayallerine dair bir şeyler sor.
*Tanıtım yaparken, karşındaki kişinin ihtiyaçlarını anlamaya yönelik bir soru ekle.
*Takipte, önceden konuştuğunuz bir konuyla ilgili bir soru sorarak sohbeti ilerlet.
Küçük Bir Anımsatma: Sorular sadece işinle ilgili olmak zorunda değil. İnsanlarla gerçekten ilgilenmek, onların dünyasına girmek demektir. Ve bu da güven inşa eder. Çünkü insanlar, kendileriyle ilgilenen kişilere güvenmeye başlar. İş planın veya ürünün ne kadar iyi olursa olsun, karsındaki kişiye değer vermediğini ve sadece satmakla ilgilendiğini hissettirirsen, yalnızlaşır ve başarısız olursun.
sordun ve neler öğrendin? Topluluğumuzda paylaş ve herkesin ilham almasına katkı sağla. Bazen bir kişinin deneyimi, başka birinin dönüm noktası olabilir.
Unutma, güçlü bağlantılar kurmak bu işin kalbidir. Bugün insanları daha derinden anlamayı hedefle ve onların hikayelerinde bir yol arkadaşı ol.
Yarın yine burada olacağım.Sorularını sor, bağlantılarını kur ve bugünü güzel bir şekilde tamamla!
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.