Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 18. Gün Bildirimleri

• 18. Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 3 weeks önce paylaştı.

Not: Daha İyi Sorular, Daha Güçlü Bağlantılar

Bugün mutfakta kahvaltı hazırlarken düşündüm: İnsanlarla kurduğumuz bağlar, onlara sorduğumuz sorularla ne kadar derinleşiyor? Network marketing işinde, sadece üründen veya işten bahsetmek yeterli değil. Gerçek bir bağlantı kurmak istiyorsan, doğru sorular sormayı öğrenmelisin. Bugün biraz bunun üzerine sohbet edelim mi?

Düşünsene, birisi sana “Nasılsın?” diye sorar ve ardından hemen kendi konusuna geçerse ne hissedersin? Muhtemelen o kişiyle derin bir bağ kuramazsın. Ama biri gerçekten seni dinler, hayatını merak eder ve “Peki bunu nasıl başardın?” ya da “Bu konuda neler hissediyorsun?” diye sorarsa, onunla çok daha sağlam bir ilişki kurarsın, değil mi? İşte bugün odaklanacağımız konu bu: Daha iyi sorular sormak.

Hangi Sorular Fark Yaratır? Bugün tanışacağın ya da takip edeceğin kişilerle şu tür soruları denemeni istiyorum:

*Bu işi yapmaya başlamadan önce hayatında neler değişmesini istiyordun?”

*“Şu anda seni en çok heyecanlandıran şey ne?”

*“Sence bir işi uzun vadeli olarak sürdürmek için en önemli şey nedir?”

Bu sorular, sadece yüzeysel bir sohbetten ziyade, insanların gerçekten önem verdikleri şeyleri keşfetmene yardımcı olur. Ve işin güzel yanı, bu tür sorular sayesinde hem karşındaki kişi seni daha iyi dinler hem de kendisi hakkında daha fazla düşünmeye başlar.

Bugünün Görevleri: Bugün yine 5-3-3 görevlerini yaparken, örnekteki gibi soruları gündelik konuşmalarına eklemeni istiyorum. Hangi adımda olursan ol, insanlara ilgi gösterdiğini hissettir. Örneğin:

*Yeni tanıştığın biriyle, onun hayallerine dair bir şeyler sor.

*Tanıtım yaparken, karşındaki kişinin ihtiyaçlarını anlamaya yönelik bir soru ekle.

*Takipte, önceden konuştuğunuz bir konuyla ilgili bir soru sorarak sohbeti ilerlet.

Küçük Bir Anımsatma: Sorular sadece işinle ilgili olmak zorunda değil. İnsanlarla gerçekten ilgilenmek, onların dünyasına girmek demektir. Ve bu da güven inşa eder. Çünkü insanlar, kendileriyle ilgilenen kişilere güvenmeye başlar. İş planın veya ürünün ne kadar iyi olursa olsun, karsındaki kişiye değer vermediğini ve sadece satmakla ilgilendiğini hissettirirsen, yalnızlaşır ve başarısız olursun.

sordun ve neler öğrendin? Topluluğumuzda paylaş ve herkesin ilham almasına katkı sağla. Bazen bir kişinin deneyimi, başka birinin dönüm noktası olabilir.

Unutma, güçlü bağlantılar kurmak bu işin kalbidir. Bugün insanları daha derinden anlamayı hedefle ve onların hikayelerinde bir yol arkadaşı ol.
    Yarın yine burada olacağım.

Sorularını sor, bağlantılarını kur ve bugünü güzel bir şekilde tamamla!

Seçkin Kalkanoğlu

• 8 Replies
  • Asuman Sızmaz

Member
    19 Ocak 2025 at 21:00

İyi akşamlar Seçkin bey Sosyala medyadan sohbetlerime devam ettim .Bugün bir gezi etkinliğine katıldım 10 tane sunum yaptım 1 tanesi iş sunumu olumlu geçti 9 tanesi bir kişi ile konuşurken kulak misafiri olması sonucu ihtiyacı doğrultusunda ne yapabilirim diyerek başladı sohbet ve ürün kullanmak için adım atacaklar. Bıgünğn sosyal medya takipleride tamamlandı .Yorgun ama mutlu bir gün oldu .Emek olmadan yemek olmaz .

• Mürüvvet

Member
    19 Ocak 2025 at 21:06

18.Günden Merhabalar 🙂

✅ Bugün 3 kişiyle tanıştım 5 olmadı yani sohbet açısından onlarla sohbet etmeye çalışıyorum dinlemeye çalışıyorum ama insanlar o kadar imkansızlıkları anlatıyor ki onu dinlerken ne diyeceğimi bilemiyorum dinleyelim diyorum karamsarlık anlatıyorlar onlara karamsar olmayacaklarını kelamlarını değiştirmelerini söylüyorum sohbet sırasında onlara karamsar oldukça ben mutluluğu anlatıyorum 1 kişiyle de yüzyüze tanıştım arkadaşımın arkadaşı oda bana nasıl ne iş yaptığımı sordu daha önce profilime baktığını ve beni başarılı bulduğunu söyledi bu arada ben kişiyi hiç tanımıyorum.

✅ 3 kişiye tanıtım yapacaktım 1 kişi iptal oldu kişilerin hikayelerini dinlerken burada yazdıklarınızı uyguluyoruz aslında ama maalesef etkili olmuyor yada ben yanlış cümle kuruyorum ya da tanıtım yaptığım kişilerde etki olmuyor ama buraya yazdıklarınız sorunca tabi ki güzel cevaplar alıyoruz ama geneli olarak daha evet almadım yani followa aldım düşüneceklerini söylediler onları dinlemem onların hoşuna gidiyor gerçekten kendi hikayemi anlatmam da etkili oluyor ama parasal konuda sıkıntı var nedense 🙂

✅ Takibe aldıklarımlarından sadece 1 kişiyle görüştüm bugün oda onu merak ettiğimi daha önce para sıkıntın vardı ne yaptığını yardımcı olmak için burada olduğumu tekrar hatırlattım ve bunu duymak onu hoşuna gitmiş onun derdiyle ilgilenmek ona değer vermemi sağlamış bugün konuştuk yine takibe alacağımı belirttim 🙂

✅ Zorlandığım şey davet ve sunumda merak veriyoruz ya bunlar bu konuda bazen ters yapılıyor yani zorlandığım konu buydu ve sunumda hani bize öğretilen şey şu ya işte evet bunu düşün ama bu fırsattan kimseye bahsetme çünkü sana anlattıklarımı sen nasıl anlatırsın bilemeyiz ki bu sana negatif olabilir diyoruz yani liderlerden bunu öğrendik bu insanlara sanki yanlış iş yapıyormuşuz gibi geliyormuşuz sizce bu sorunda ne yapabiliriz 🙁

Farklı sorular sorunca insanlar daha pozitif oluyor tabi ki ama gel gelelim daha evet alamadım ama notlar alıyorum 🙂 nerde yanlış doğru yapıyorum onları yazıyorum kimin nasıl bir sıkıntısı olduğunu yazıyorum ve nasıl çözüm bulabiliriz onu araştırıyorum 🙂

✅ Şuan ki tek sıkıntım firmam da bir liderimin olmaması başkada yok kendi başıma yapınca da çok yoruluyorum 🙁 Allah yardımcım olsun ne diyeyim yalaka olacağıma insan gibi lider olayım 🙂

Bugünlük bu kadar yarın görüşürüz seçkin bey 🙂 Allah’a emanetsiniz ❤️

• Selma Sümer

Member
    20 Ocak 2025 at 00:06

18.Günden Merhabalar

✅ Bugün 1 kişi ile tanıştım

✅1+ 9 kişiye sunum yaptım

✅ 4 takip yaptım

Hayattan neler beklediğini?

İşinden neler beklediğinini?

Nasıl bir hayatının olsa gibi sorular sordum ve dikkatle dinledim…

Hafta sonu olduğu için biraz tenbelik ederek güne geç başlamış olsa da güzel ve bereketli bir gün oldu benim için…👌

• Özlem Balakar

Member
    20 Ocak 2025 at 00:46

Bugün genel olarak ofiste günümü geçirdim.Sunum için sözleştigim kişiler özel sebeplerden kaynaklı gelemediler başka bir güne ayarlama yapacağız .Ailemize yeni katılan birçok arkadaşla tanıştım ve keyifli sohbetler yaptık .İş üzerine neler yapabiliriz gibi değerlendirmelerde bulunduk .Bende uzun zamandır sosyalleşmiş oldum çok keyifliydi.

Ekstra ürün sunumu veya iş sunumu gerçekleştirmedim genel olarak ofiste geçti .

Akşam bir saat eğitime katıldım yine.

Birlikte çalışma yapacağım hocamla neler yapabiliriz üzerine görüşme sağladık bu benim içinde birçok şeyin temeli olacak aslında onun için beni heyecanlandıriyor açıkçası .

Aslında biraz sosyal ve kendimle geçen bir gün oldu bazen bunu yapmakta gerekiyor toparlanmak için .Bundan dolayı fazla birşeylerle meşgul olmadım akışa bıraktım. sabahtan müşterilerimin kontrolünü sağlamış takibini yapmıştım.Yarın için yapacak çok şey var. Bu gruba hergün yazı yazmak beni çok mutlu ediyor neden bilmiyorum 😊🙏

• Osman Ermiş

Member
    20 Ocak 2025 at 09:03

Merhabalar bugün 1 Tanıtım yapıldı tanıtım çok olumlu ve güzel geçti.

2 Tanışma yapabildim (bu konuda hızlanmam gerektiğinin farkındayım)

1 takip yapıldı yapılan kişinin eşi istemediğinden dolayı daha doğrusu kendine bir şans tanımadan ürün ve kazanç planı hakkında bilgisi olmadan istemediğini belirtti

Bugün öğrendiğim şey insanlar gerçekten kendine yeterince değer vermediğini gördüm sürü psikolojisiyle resmen hareket ediliyor. Değişim ve konfor alanından çıkmaya korkuyorlar.

Kendi kabuğunu kırıp açılsa aslında içindeki potansiyelini ortaya çıkarabilecek.

Hepimize kolay gelsin iyi çalışmalar… 😊☺️😊

• Mahmut DOĞDU

Member
    20 Ocak 2025 at 23:49

18. Gün

13 kişi ile tanıştım

22 kişiye takip yaptım.

3 kişiye sunum yaptım.

Birisi Genel Merkezimizde çok güzel bir toplantıya katıldı ama ben akşam babama bir danışayım dedi.

2 kişiye ise zoom üzerinden yapıldı yaklaşık 100 kişi katılımcıydı.

Zoom sonrası telefonları açmadılar.

• Şenay Şahinli

Member
    22 Ocak 2025 at 00:15

18. günden selamlar

-4 kişiden randevu aldım

-1 kişiye takip

-1 kişiyle iş konuşması

-Bugün zorlandığım bişey olmadı

-Bugün öğrendiğim şey,anlatırken aynı zamanda bende öğreniyorum

• Hüsniye Özlü

Member
    22 Ocak 2025 at 01:12

Merhaba bugün de günlük ödevler ve toplulukta ki eğitim videolarını dinledim

Süper dolaylı davet hazırlığı yaptım başka şehirde ki toplantıya yönlendireceğim

1 takip ve ilişki ilerletme üzerinde yazışmalar yaptım.

Bazı kişiler ya çok soğuk yada temkinli olmak adına herhalde ağızlarından lafı cımbızla çekiyorum adeta

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.