Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 20. Gün Bildirimleri

• 20. Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 3 weeks önce paylaştı.

Not: Takip, Başarının Gizli Anahtarı

Bu sabah bir fincan çayımı alıp eski notlarımı karıştırırken aklıma bir anı geldi. Network Marketing’e ilk başladığım zamanlarda, bir tanıtım yapmıştım ve karşımdaki kişi o kadar heyecanlıydı ki, “Bu iş tam bana göre!” dedi. Ama sonra ne oldu biliyor musun? Tam bir hayal kırıklığı. Günlerce haber çıkmadı. Aramadı, mesaj atmadı. Ben de “Sanırım ilgilenmiyor” diye düşündüm ve bir süre onu tamamen unuttum. Ta ki birkaç ay sonra bir etkinlikte karşılaşıp, “Ah, sana geri dönemedim, aklımda o kadar çok şey vardı ki… Keşke bana takip yapsaydın!” dedi. Meğerse başka bir takımdan networke başlamış sonra! İşte o gün takip etmenin ne kadar değerli olduğunu öğrendim.

Takip, sadece bir işi hatırlatma değil. Takip, karşındaki insanla kurduğun bağı güçlendirmek, ona verdiğin değeri hissettirmek demek.

Takip Etmenin Anlamı ve Gücü

Bir düşün: Kaç kere bir ürüne ya da bir projeye ilgi duyup, hayatın karmaşası içinde onu unuttun? İnsanlar da aynı şekilde. Karşı tarafın ilgisiz olduğunu ya da seni reddettiğini varsaymadan önce, bir kez daha bağ kurmayı denemelisin. Çünkü unutma, insanlar senin sunduğun fırsattan önce sana bağlanır.

Takip etmek, “Hadi ama, kararını ver!” demek değildir. Takip etmek, “Seni önemsiyorum, sana değer veriyorum ve yanında olmak istiyorum” demektir. Ve bu yaklaşım her şeyi değiştirir.

Bugünün Görevi: Takip Et, Ama Doğru Şekilde
    Bugün, geçmişte tanıtım yaptığın kişileri bir düşün. Onlarla tekrar iletişim kur ve onların şu an nerede olduğunu anlamaya çalış. Belki bir sorunlarına çözüm bulabilirsin, belki sadece bir hatırlatma onlar için yeterli olacaktır.
    Unutma, takip sadece bir iş pratiği değil, bir ilişki kurma sanatı. Takip etmenin temelinde, karşındaki insanı anlamak ve ona gerçekten yardım etmek yatar.

BU konuda zorlanıyorsan, takip konusundaki eğitimleri tekrardan izlemeni tavsiye ederim.

Bugün yaptığın takiplerin sonuçlarını bizimle paylaş. Karşındaki kişilerin tepkileri, verdiğin mesajlar ya da konuşmalar sırasında öğrendiklerin nelerdi?

*Kaç kişiye ulaştın?

*Onlardan neler öğrendin?

*Takip sırasında hangi stratejiler işe yaradı?

Topluluğa yazdığın her deneyim, başka biri için bir rehber olabilir. Ve unutma, burada yalnız değilsin; hep birlikte öğreniyor ve büyüyoruz.

Son Söz

Takip etmek bazen sıkıcı görünebilir, ama işin en büyük başarısı burada saklıdır. İnsanlar unutabilir, erteleyebilir ya da sadece destek bekliyor olabilir. Onlara bir kez daha dokunarak, hem güven inşa eder hem de belki de onların hayatını değiştirecek bir adım atmalarını sağlayabilirsin.

Bugün harekete geç. Takip et, öğren ve paylaş. Çünkü senin bu yolda attığın her adım, seni hedeflerine biraz daha yaklaştırıyor.

Seçkin Kalkanoğlu
  • 8 Replies
  • Mürüvvet

Member
    21 Ocak 2025 at 23:48

20. Günden Merhabalar 🙂

✅ Ben bugün 3 kişiyi instadan tanıdım yeni kişi onlarla sohbet güzel her gün böyle güzel sohbetler kuruyoruz da bir gelişim yok ama insanları tanıyorum ana yetişemiyorum artık 🙂

✅ 1 kişiye tanıtım yaptım aslında her gün bu şekilde tanıtımlar oluyor ama genel olarak bir ilerleme olmuyor hala 🙂 yetersiz olduğum alanlar var kendimce tamamlamaya çalışıyorum 🙂

✅ Bugün dediğiniz gibi daha önce tanıtım yaptığım kişilere tekrardan bağ kurdum galiba ben tanıtım yaptığım kişilere ben ve ekip liderim hadi hadi başlayalım diye ısrar ettiğim için geri dönüşler alamıyorum maalesef ya kanka yine aynı şey mi düşünücem diyorlar dediğiniz gibi yazıyorum aslında ama gelen mesajlarda bi sorunlar hal olsun sana dönüş yapıcam derler ha pozitif olarak dönüş aldım tabi ki görüşelim diyorlar bu konuyu bi daha detaylı konuşalım diye geri dönüş aldım 🙂

✅ En baştan challenge yazdım ya ben tek başıma ilerliyorum diye videolar izliyorum notlar alıyorum ama ekipten yardım alamadığım için geri de kalıyorum sürekli zorlanıyorum ekip liderim bi tane var aslında ama oda genelde yoğun oluyor gerisi de egolu insanlar olduğu için tavır yapıyorlar.

✅ Takip sırasında bana sorulan soru şu oldu bu işten bizim sayemizde sen de kazanacak mısın sana kazandırırsam bende kazanırım ama öncelikle sana kazandırmalıyım diyorum burada ters düşüyoruz sizce böyle durumda ne yapmalıyız yani ben bana kazandırmak istemeyen çok kişinin başka firmaya gittiğini gördüm orda çalışmalar yapmaz ama ben kazanmayayım diye gider burada sorun ben miyim yoksa onlar mı bu konuda yardımlarınızı bekliyorum seçkin bey 🙂

✅ Öğrendiğim tek konu var öğretirsen öğrenirsin öğrenirsen öğretirsin bu böyle bir kural öğren yap öğret ama önce kendini geliştir 🙂

Yarın görüşürüz seçkin bey kendinize iyi bakın 🙂 👋🏻

• Özlem Balakar

Member
    22 Ocak 2025 at 01:18

Tam 20 gün oldu cidden bende şaşırıyorum bir şekilde geldik bugünde buradayız Seçkin bey 😊🙏<div>

Ben bugün sunum yapmadım ama instadan 2 kişi ile tanıştım sayfamı takip ettikleri için iletişim sağladım ve içeriklerimi sevdiklerini beğendiklerini söylediler .Paylaştığım bir hikayeden 2 kişi ile etkileşim oldu ve bana sorunlarından bahsettiler bunun üzerine konuştuk ama sunum yapmadım .Onları dinledim sadece.

Genel olarak 10 danisanimla iletişimdeydim süreçten isteklerinden sohbet ettik.Hepside benimle sürece devam etmek istediğini beni çok sevdiklerini söylediler bu beni mutlu etti demek ki doğru yoldayım onların tüm problemlerinde yanlarında olmaya çalışıyorum ve bu benim iyi bir bağ kurmami sağlıyor.Hedefim 5 gruba çıkmak .Onların yeni grup dağılımlarını gerçekleştirip grup için birkaç hazırlık yaptım Bunlar bayağ zamanımı aldı açıkçası .Ve listemden 2 kişiye takip yaptım hala olumlu değil ama olsun .

Akşam bir saat eğitim vardı yine ona katıldım hiç bir eğitimi kaçırmadım şimdiye kadar .

Geçen yıl ürün kullanıp sonuç oluşturan bir danisanim vardı aramda iyiydi işi asla yapmak istemedi eşide izin vermedi .Ama ben onunla iletişimde kaldım hala aramız iyi ama o şuan başka bir firmada devam etme kararı aldı ve saygı duydum hala konuşmaya devam ediyoruz onu bu işe başladığı için tebrik ettim ve benim sayemde buna karar verdiğini söyleyerek bana teşekkür etti .Belli olmaz birgün belki benimle de çalışmak ister siz yazınca benimde aklıma bu geldi eşini nasıl ikna ettin dediğimde de senin söylediğin şeyleri uyguladım dedi 😂

Seçkin bey tam olarak hala 5-3-3 formülünü uygulayamasamda bu süreçten çok keyif alıyorum hiç bunalmadim sıkılmadım ve kendime en uygun şekilde ilerlemeye çalışıyorum .Geriye dönüp sayilarima baktığımda iyi görünüyor sadece artirmam gerekiyor bunu da burda başaracağıma inanıyorum .

<div>

</div></div>

• Hüsniye Özlü

Member
    22 Ocak 2025 at 01:30

Selâm 5 yeni etkileşim

Sosyal medyada yorumlarıma dönenler oldu yazışmaya başladık

2 randevunun biri iptal oldu diğeri düşünmek istedi takip yapacağım

1 yakın takip bir üyemin annesiyle yeni tanıştık ilişki ilerletiyorum

• Selma Sümer

Member
    22 Ocak 2025 at 01:45

20.Günden Merhabalar <div>

✅Bugün en güzel takiplerimi yapmış olduğum harika bir gün geçti👏👏👏

4 yıl önce sisteme dahil olan ürün kullanan bir çok firmanın ürünlerini satan bir arkadaşım bugün bana kahveye uğradı, şeffaf, kendimden emin birlikte iş yapmıyor olabiliriz fakat iş başka arkadaşlık başka diyerek çok güzel muhabbet ettik dertleştik …

Dedi ki siz bu işi çok farkım yapıyorsunuz 🙃

Bugün günlerden takip bugün çok takip hikayeleri biriktirdim 👌

👉6 Aktif olmayan pat çat ürün kullanan bayileri arayıp takip oluşturdum…</div>

👉2 tane bayi olmayan iki talibim var 👏Birisine ürün vereceğim, diğerinde ofise iş dinlemek için gelecek 👏👏

✅ 1 ürün Sunumu

✅ 2 iş geliştirme sunumu yaptım

• Canan Yekbaş

Member
    22 Ocak 2025 at 01:47

20.gunden merhaba

Bı kaç gündür yazamadım özür dilerim.Takio ediyorum

Kariyer planım var bu ay sonuna kadar bunu başaracağım

Bence basladiğimdan beri bayağı yol katettim önemli olan bunu düzenli disiplinli sürekli devam ettirmek.

Takiplerimi yapıyorum

Onceden tanıtım yaptığım kişilerden geri dönüşler aldım 4 yeni kayıt ve 14 kişiden tavsiye uzerine sipariş aldim ve hala onlarla uğraşıyorum

Satış .odaklı olamıyorum. Herkes faydasini görsün diye çalıştığım kurumda ürünleri gelişine vererek önce ürünü tanimasini sonra tavsiye ederek kendi ürünlerini kendisi alsın mantığı ile hareket ettim doğrumu bilemedim.

Ekibimde liider olarak bir kişi var ve bende öğrendiğimi ona öğretiyorum

hedefime çok az kaldı.

Yeni insanlar bulmak için etkinliklere devam ediyorum. Sadece sisteme dahil etmek, sipariş vermek önemli değil ben ekip kurmayı lider olmayı lider yetiştirmeyi istiyorum.

Network bana iyi geliyor. Son dakikalarda yaşadığımız heyecanlar birlikte yaptığımız toplantılar etkinlikler beni mutlu ediyor. Artık motivasyonum her hayırda hatalarimda bozulmuyor, yanlış yaptığımda nerde yanlış yapmış olabilirimi tespit etmeye bir sonrakinde düzeltmeye çalışıyorum ve bu iş sahalarda daha iyi oluyormuş onu öğrendim ve bu işte doğru sponsor doğru mentor daha oönemliymis onu da anladım. Liderimi hiç boş bırakmıyorum hergün gece gündüz arıyorum çok seviyorum heran ulasabiliyorum hergün kendisinden yeni birşey oögreniyorum burası da bana çok iyi geldi eksiklik gördüğünde egitinleri tekrar dinlemek sabah email almak kendimi sorgulamama neden oluyor.

Network ailesi ve Seçkin Hocam emekleriniz için çok teşekkür ederim. Görüşmek uzere.

• Osman Ermiş

Member
    22 Ocak 2025 at 10:19

Merhabalar

Bugün tanışma takip olayı olmadı

Network marketing ile ilgili videolar izledim notlar çıkardım.

Yeni şeyler öğrendikçe bakış açımın değiştiğini hissediyorum ve bu beni daha mutlu ediyor.

• Asuman Sızmaz

Member
    22 Ocak 2025 at 18:09

Bugün bir kadınlar etkinliğine katıldım ne iş yaptığımı biliyorlar onun için tekrar bahsetmedim ancak sohbet esnasında benim konuşmalarımı dikkatli dinlediklerini fark ettim 12 kiş vardı Dünden olan 3 kişi ile görüşmemi tamamlayacağım bugün takip yapamadım ancak takip ettiğim sayfalara yorum yaptım

• Şenay Şahinli

Member
    23 Ocak 2025 at 00:02

20. günden selamlar

-Bugün 3 yeni kişiyle tanıştım.

-6 kişiyle dostluk adımı attım.

-2 kişiye büroda ürün anlatımı ve kayıt yaptım

-4 kişiye takip yaptım ve bu takipten sipariş aldım

-Bugün zorlandığım bişey olmadı

-Bugün öğrendiğim şeyse,tüm ürünlerden bahsetmek yerine karşındaki kişinin eksiğini görüp ona göre teklifini yani nokta atışlı ürünle gittinmi hiç olasılıksız satış yaparsın

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.