-
20. Gün Bildirimleri
Not: Takip, Başarının Gizli Anahtarı
Bu sabah bir fincan çayımı alıp eski notlarımı karıştırırken aklıma bir anı geldi. Network Marketing’e ilk başladığım zamanlarda, bir tanıtım yapmıştım ve karşımdaki kişi o kadar heyecanlıydı ki, “Bu iş tam bana göre!” dedi. Ama sonra ne oldu biliyor musun? Tam bir hayal kırıklığı. Günlerce haber çıkmadı. Aramadı, mesaj atmadı. Ben de “Sanırım ilgilenmiyor” diye düşündüm ve bir süre onu tamamen unuttum. Ta ki birkaç ay sonra bir etkinlikte karşılaşıp, “Ah, sana geri dönemedim, aklımda o kadar çok şey vardı ki… Keşke bana takip yapsaydın!” dedi. Meğerse başka bir takımdan networke başlamış sonra! İşte o gün takip etmenin ne kadar değerli olduğunu öğrendim.
Takip, sadece bir işi hatırlatma değil. Takip, karşındaki insanla kurduğun bağı güçlendirmek, ona verdiğin değeri hissettirmek demek.
Takip Etmenin Anlamı ve Gücü
Bir düşün: Kaç kere bir ürüne ya da bir projeye ilgi duyup, hayatın karmaşası içinde onu unuttun? İnsanlar da aynı şekilde. Karşı tarafın ilgisiz olduğunu ya da seni reddettiğini varsaymadan önce, bir kez daha bağ kurmayı denemelisin. Çünkü unutma, insanlar senin sunduğun fırsattan önce sana bağlanır.
Takip etmek, “Hadi ama, kararını ver!” demek değildir. Takip etmek, “Seni önemsiyorum, sana değer veriyorum ve yanında olmak istiyorum” demektir. Ve bu yaklaşım her şeyi değiştirir.
Bugünün Görevi: Takip Et, Ama Doğru Şekilde
Bugün, geçmişte tanıtım yaptığın kişileri bir düşün. Onlarla tekrar iletişim kur ve onların şu an nerede olduğunu anlamaya çalış. Belki bir sorunlarına çözüm bulabilirsin, belki sadece bir hatırlatma onlar için yeterli olacaktır.
Unutma, takip sadece bir iş pratiği değil, bir ilişki kurma sanatı. Takip etmenin temelinde, karşındaki insanı anlamak ve ona gerçekten yardım etmek yatar.BU konuda zorlanıyorsan, takip konusundaki eğitimleri tekrardan izlemeni tavsiye ederim.
Bugün yaptığın takiplerin sonuçlarını bizimle paylaş. Karşındaki kişilerin tepkileri, verdiğin mesajlar ya da konuşmalar sırasında öğrendiklerin nelerdi?
*Kaç kişiye ulaştın?
*Onlardan neler öğrendin?
*Takip sırasında hangi stratejiler işe yaradı?
Topluluğa yazdığın her deneyim, başka biri için bir rehber olabilir. Ve unutma, burada yalnız değilsin; hep birlikte öğreniyor ve büyüyoruz.
Son Söz
Takip etmek bazen sıkıcı görünebilir, ama işin en büyük başarısı burada saklıdır. İnsanlar unutabilir, erteleyebilir ya da sadece destek bekliyor olabilir. Onlara bir kez daha dokunarak, hem güven inşa eder hem de belki de onların hayatını değiştirecek bir adım atmalarını sağlayabilirsin.
Bugün harekete geç. Takip et, öğren ve paylaş. Çünkü senin bu yolda attığın her adım, seni hedeflerine biraz daha yaklaştırıyor.
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.