-
21. Gün Bildirimleri
Not: Kendine Yatırım Yap
Dün spor yaparken şunu düşündüm: “Acaba insanlar kendine yatırım yapmak için ne kadar zaman harcıyor?” Bunu sana da sormak istiyorum. Hayat koşturmacasında, başkalarını memnun etmek ya da işimizi büyütmek için uğraşırken, acaba kendimize ne kadar alan açıyoruz? Bugün bunu konuşalım. Çünkü network marketing, yalnızca bir iş modeli değil; aynı zamanda kendini keşfetme ve geliştirme yolculuğu.
Kendine yatırım yapmak, sadece kitap okumak ya da eğitimlere katılmakla sınırlı değil. Bu, aynı zamanda kendi içsel gücünü fark etmek, potansiyelini keşfetmek ve sürekli olarak bir adım ileriye gitmek demektir. İşte tam da bu yüzden bugün bu konuyu düşünmeye zaman ayırmanı istiyorum.Kendine Yatırım Ne Demek?
Bunu bir düşün: Kendini geliştirmek için şu ana kadar neler yaptın? Kültürel seviyeni artırmak, yeni beceriler öğrenmek, spor yapmak ya da daha sağlıklı alışkanlıklar edinmek… Bunların hepsi kendine yatırım yapmak demektir. Ama belki de daha önemlisi, zihinsel ve duygusal olarak kendini nasıl hazırladığın.
Bir örnek vermek istiyorum. İlk başladığım yıllarda sürekli “Nasıl daha iyi tanıtım yapabilirim? İnsanları nasıl daha çok etkileyebilirim?” diye düşünürdüm. Ama zamanla fark ettim ki, insanlar tekniklerden çok, senin kim olduğunu ve nasıl bir enerji yaydığını önemsiyor. İşte o zaman şunu öğrendim: Eğer kendime yatırım yapmazsam, başkalarına da gerçek bir değer katamam.
Bugün senden bir adım atmanı istiyorum. Kendine şu soruları sorarak başla:
*Hangi konuda daha iyi olmak istiyorum?
Belki iletişim becerilerin, belki zaman yönetimin, belki de özgüvenin üzerinde çalışmak istiyorsun.*Bugün bu konuda ne yapabilirim?
Belki uzun zamandır rafta bekleyen bir kitabı alıp okumaya başlayacaksın. Belki bir podcast dinleyeceksin ya da ilham verici bir video izleyeceksin.
Unutma, bugün attığın her küçük adım, gelecekteki başarının temel taşlarını oluşturacak.Bugünün Görevleri
*Bugün, kendine yatırım yaparken aynı zamanda 5-3-3 görevlerini yapmayı unutma. Ama bu kez farklı bir açıdan yaklaş.
*5 kişiyle tanış: Onlara yalnızca bir iş fırsatı değil, aynı zamanda bir değer sunmayı hedefle. Belki onlara ilham verecek bir kitap önerebilirsin ya da onlara kişisel bir hikayeni paylaşarak bağ kurabilirsin
*3 kişiye tanıtım yap: Bu kez tanıtımını yaparken, işin yalnızca finansal kısmını değil, aynı zamanda kişisel gelişim ve büyüme fırsatını da vurgula. İnsanlar, yalnızca kazanç değil, bir anlam arar.
*3 kişiye takip yap: Takip sırasında samimi bir şekilde onların gelişimlerini sormayı dene. “Bu fırsat, hayallerinle nasıl bir bağ kuruyor?” gibi bir soru, onları düşündürmek için harika bir yol olabilir.
Topluluk Paylaşımı
Bugün topluluğa kendine yaptığın bir yatırımı paylaşmayı unutma. Belki bir kitap okudun, belki bir eğitim izledin ya da bir yürüyüş yaparak zihnini açtın. Bunları paylaş ve diğer insanlara ilham ver. Çünkü unutma, burada hepimiz birbirimizden öğreniyoruz.
Son Sözüm
Kendine yaptığın her yatırım, gelecekteki seni daha güçlü bir hale getirir. Bugün bir adım at ve bu yatırımı kendine yap. Çünkü bu işte başarı, önce seninle başlar. Kim olduğunu keşfet ve bu yolculuğun tadını çıkar.
Unutma, yarın yine buradayız ve bu yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz.Kendine inanmayı ve gelişmeye devam etmeyi sakın bırakma!
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.