-
22. Gün Bildirimleri
Not: Sayılar Sana Asla Yalan Söylemez
Bugün biraz matematik konuşalım mı? Merak etme, seni sıkıcı bir dersin içine sokmayacağım. Ama sana bu işte başarıyı garantilemenin bir sırrını vereceğim: Sayılar. Evet, rakamlar, istatistikler ve oranlar. Çünkü network marketing’de işini sayılarla yönetmek, başarıyı sadece hayal etmekten çıkarıp somut bir hedefe dönüştürür
Sence neden bazı insanlar işlerinde hep ilerlerken, diğerleri yerinde sayıyor? Cevap basit: Sayılarını bilenler, neyi nasıl geliştireceklerini de bilirler. Çünkü sayılar seni asla yalan söylemez.
Biraz Düşünelim
Geçen hafta kaç kişiyle tanıştın? Kaç tanıtım yaptın? Kaç kişiyi takip ettin? Ve bu kişilerden kaçı ekibine ya da müşteri kitlene katıldı? Eğer bu soruların cevaplarını net bir şekilde bilmiyorsan, işine dair büyük bir fırsatı kaçırıyorsun.
Sayıların gücünü kullanmak demek, neleri doğru yaptığını ve neleri geliştirebileceğini açıkça görmek demektir. Örneğin:
*10 kişiye tanıtım yaptığında 2’si olumlu dönüş mü yaptı? O zaman %20 dönüş oranına sahipsin.
*Peki, bu oranı nasıl %30’a çıkarabilirsin? Daha iyi tanıtımlar mı yapmalısın, yoksa daha çok kişiyle mi tanışmalısın?
Bu tarz sorular, seni hedeflerine daha hızlı ulaştırır.
Sayılarla Çalışmak Neden Önemli?
Network marketing’de sayıların seni asla yanıltmayacağını unutmamalısın. İnsanlarla birebir çalışıyorsun, bu işte hislerin önemli ama hislerden daha önemli olan şey gerçek veriler. İşte birkaç neden:
*Analiz Etme Fırsatı Verir: Hangi adımda daha iyisin, hangi adımda zayıfsın? Bunu sayılar sayesinde net bir şekilde görebilirsin.
*Motivasyon Sağlar: Bugün 10 kişiyle tanıştıysan ve 3’ü olumlu dönüş yaptıysa, yarın bunu artırmak için motive olursun. Çünkü ilerlemeni görmek seni güçlendirir.
*Hedef Belirler: Eğer haftada 5 yeni ekip üyesi istiyorsan, bunun için kaç kişiyle tanışman gerektiğini bilmek, seni gereksiz streslerden kurtarır.
Bugünün Görevleri
Bugün 5-3-3 kuralını yaparken sayılarına daha dikkat etmeni istiyorum. Hangi adımda daha çok zorlanıyorsun, hangi adımda daha başarılısın?
Kendine şu soruları sorarak ilerle:
*Bugün tanıştığın 5 kişi arasında en çok hangisiyle bağ kurabildin?
*3 tanıtımın sırasında hangi yöntem daha etkili oldu?
*Takip ettiğin 3 kişi arasında hangisi sana daha açık davrandı?
Bu analizler, işini bir sonraki seviyeye taşıyacak olan farkındalıkları yaratır.
Sayıları Kaydetmek İçin Bir TavsiyeBugünden itibaren küçük bir not defteri al ya da telefonunda bir not uygulaması kullan.
*Her gün kaç kişiyle tanıştığını, tanıtım yaptığını ve takip ettiğini yaz.
*Bu kişilerden kaçının olumlu dönüş yaptığını kaydet.
*Haftalık olarak bu verileri gözden geçir ve gelişim alanlarını belirle.
Unutma, ölçmediğin bir şeyi geliştiremezsin. Sayılar sana neyin işe yarayıp neyin yaramadığını gösterecek en büyük rehberdir.Topluluğa Yazmayı Unutma
Bugünkü raporunda şunları bizimle paylaş:
*Kaç kişiyle tanıştın? Nasıl geçti?
*Kaç kişiye tanıtım yaptın? Hangi yöntemleri denedin?
*Kaç kişiye takip yaptın? Onlardan nasıl geri dönüşler aldın?
*Bugün sayılarını analiz ederken neler öğrendin?
Unutma, bu toplulukta hepimiz birbirimizden öğreniyoruz. Sayılarının senin için ne ifade ettiğini bizimle paylaş ve hep birlikte bu süreci daha etkili hale getirelim.
Son Sözüm
Sayılar sana asla yalan söylemez, ama onları görmezden gelirsen kendine yalan söylemiş olursun. Bugün, işindeki her adımı netleştirmek için rakamlarına odaklan. Çünkü bir sonraki büyük başarının anahtarı, tam da o sayılarda gizli olabilir.
Yarın görüşmek üzere. Bugünü dolu dolu geçir ve sayılarının seni nasıl yönlendirdiğini gör.
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.