Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 22. Gün Bildirimleri

• 22. Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 3 weeks önce paylaştı.

Not: Sayılar Sana Asla Yalan Söylemez

Bugün biraz matematik konuşalım mı? Merak etme, seni sıkıcı bir dersin içine sokmayacağım. Ama sana bu işte başarıyı garantilemenin bir sırrını vereceğim: Sayılar. Evet, rakamlar, istatistikler ve oranlar. Çünkü network marketing’de işini sayılarla yönetmek, başarıyı sadece hayal etmekten çıkarıp somut bir hedefe dönüştürür

Sence neden bazı insanlar işlerinde hep ilerlerken, diğerleri yerinde sayıyor? Cevap basit: Sayılarını bilenler, neyi nasıl geliştireceklerini de bilirler. Çünkü sayılar seni asla yalan söylemez.

Biraz Düşünelim

Geçen hafta kaç kişiyle tanıştın? Kaç tanıtım yaptın? Kaç kişiyi takip ettin? Ve bu kişilerden kaçı ekibine ya da müşteri kitlene katıldı? Eğer bu soruların cevaplarını net bir şekilde bilmiyorsan, işine dair büyük bir fırsatı kaçırıyorsun.

Sayıların gücünü kullanmak demek, neleri doğru yaptığını ve neleri geliştirebileceğini açıkça görmek demektir. Örneğin:

*10 kişiye tanıtım yaptığında 2’si olumlu dönüş mü yaptı? O zaman %20 dönüş oranına sahipsin.

*Peki, bu oranı nasıl %30’a çıkarabilirsin? Daha iyi tanıtımlar mı yapmalısın, yoksa daha çok kişiyle mi tanışmalısın?

Bu tarz sorular, seni hedeflerine daha hızlı ulaştırır.

Sayılarla Çalışmak Neden Önemli?

Network marketing’de sayıların seni asla yanıltmayacağını unutmamalısın. İnsanlarla birebir çalışıyorsun, bu işte hislerin önemli ama hislerden daha önemli olan şey gerçek veriler. İşte birkaç neden:

*Analiz Etme Fırsatı Verir: Hangi adımda daha iyisin, hangi adımda zayıfsın? Bunu sayılar sayesinde net bir şekilde görebilirsin.

*Motivasyon Sağlar: Bugün 10 kişiyle tanıştıysan ve 3’ü olumlu dönüş yaptıysa, yarın bunu artırmak için motive olursun. Çünkü ilerlemeni görmek seni güçlendirir.

*Hedef Belirler: Eğer haftada 5 yeni ekip üyesi istiyorsan, bunun için kaç kişiyle tanışman gerektiğini bilmek, seni gereksiz streslerden kurtarır.

Bugünün Görevleri

Bugün 5-3-3 kuralını yaparken sayılarına daha dikkat etmeni istiyorum. Hangi adımda daha çok zorlanıyorsun, hangi adımda daha başarılısın?

Kendine şu soruları sorarak ilerle:

*Bugün tanıştığın 5 kişi arasında en çok hangisiyle bağ kurabildin?

*3 tanıtımın sırasında hangi yöntem daha etkili oldu?

*Takip ettiğin 3 kişi arasında hangisi sana daha açık davrandı?

Bu analizler, işini bir sonraki seviyeye taşıyacak olan farkındalıkları yaratır.
    Sayıları Kaydetmek İçin Bir Tavsiye

Bugünden itibaren küçük bir not defteri al ya da telefonunda bir not uygulaması kullan.

*Her gün kaç kişiyle tanıştığını, tanıtım yaptığını ve takip ettiğini yaz.

*Bu kişilerden kaçının olumlu dönüş yaptığını kaydet.

*Haftalık olarak bu verileri gözden geçir ve gelişim alanlarını belirle.
    Unutma, ölçmediğin bir şeyi geliştiremezsin. Sayılar sana neyin işe yarayıp neyin yaramadığını gösterecek en büyük rehberdir.

Topluluğa Yazmayı Unutma

Bugünkü raporunda şunları bizimle paylaş:

*Kaç kişiyle tanıştın? Nasıl geçti?

*Kaç kişiye tanıtım yaptın? Hangi yöntemleri denedin?

*Kaç kişiye takip yaptın? Onlardan nasıl geri dönüşler aldın?

*Bugün sayılarını analiz ederken neler öğrendin?

Unutma, bu toplulukta hepimiz birbirimizden öğreniyoruz. Sayılarının senin için ne ifade ettiğini bizimle paylaş ve hep birlikte bu süreci daha etkili hale getirelim.

Son Sözüm

Sayılar sana asla yalan söylemez, ama onları görmezden gelirsen kendine yalan söylemiş olursun. Bugün, işindeki her adımı netleştirmek için rakamlarına odaklan. Çünkü bir sonraki büyük başarının anahtarı, tam da o sayılarda gizli olabilir.

Yarın görüşmek üzere. Bugünü dolu dolu geçir ve sayılarının seni nasıl yönlendirdiğini gör.

Seçkin Kalkanoğlu

• This discussion was modified 2 ay, 3 weeks önce by  Admin.
    • This discussion was modified 1 month, 4 weeks önce by  Eren.
    • This discussion was modified 1 month, 4 weeks önce by  Seçkin.
    • This discussion was modified 1 month, 4 weeks önce by  Seçkin.
  • 7 Replies
  • Özlem Balakar

Member
    24 Ocak 2025 at 00:20

Seçkin bey iyi akşamlar. Ben bu challenga katılmadan önce işi sanırım çok önemsemeden yapıyormuşum onu farkettim .Belki de düzenli yapmadığımdan öyle hissediyordum ve sayı takibi çok tutmuyordum ve bilsem de bazı şeyleri uygulamıyordum bunu farkettim. Bugün geldiğim noktada sayılarıma baktığımda ürün sunumunda okeyim evet ama distribütör edinme ve davetinde gelişmem gerekiyor ve yeni insanlarla tanışmam çevremi genişletmem gerekiyor çok net bu sayılardan belli oluyor daha fazla kişiye ulaşırsam hedeflerime rahatlıkla ulaşabilirim çünkü 22 günde bile bayağı şey değişti.

Bugünü aile günü olarak belirlemiştim ve bunun üzerine ani gelişen 3 ürün sunumu yaptım ve 1 kişiye merak ettiği için işten bahsetme fırsatım oldu spontan gelişti ama keyifliydi . Ürün sunumları yarın netleşecek. Bu sunumların referans olarak gelmesi beni mutlu etti. İnsta paylaşımlarımı yaptım. Hikayelerimden iletişime geçen kişilerle sohbet muhabbet yaptık beni izliyorlar ve merak ediyorlar aslında .Sosyal bir aktivite günümde bile güzel bir şekilde kolaylıkla bunları yapmam beni mutlu etti . Bulunduğum kalabalık ortamlarda bile günlük müşteri takiplerimi sorunsuz bir şekilde hallettim .Daha önceden işime saygı duymayan akrabalarımdan bugün çok güzel bir şekilde saygı gördüm .

hayat gerçekten rutinlerde gizliymiş .bu challengı bitirirsem ilk defa otuz gün boyunca kendime kendimi kanıtlamış olacağım .

• Selma Sümer

Member
    24 Ocak 2025 at 00:54

22.Günden Merhabalar <div>

Seçkin bey sayılar kesinlikle yalan söylemiyor 👌

Mesaimin çoğunu büyümekte olan hatlarıma için geçiriyorum.

Fakat yeniden kurmak istediğim 1hattım var bunun için toplululuk grubuna dahil olmak istedim…

Analiz de şunu görmüş oldum ki yeni bir organizasyon için hiçte yeterli bir çalışma değilim…

Fakat ne olursa olsun yeni bir organizasyon için bir adım atmış olmak ,yeni bir heyecan,yeni kişilerle tanışmak çok güzel…

Bu günün ödevi

✅ 1 kişi ile tanıştım

✅2 sunum yapıldı

✅ 3 tane özel takip yapıldı

</div>

• Hüsniye Özlü

Member
    24 Ocak 2025 at 02:26

22.günden merhaba

Rapor konusuna iyi başladım bir haftadır aksatıyorum.

Günlük ödevleri tam yapmaya çalışıyorum sayılar her gün tutmayabiliyor bazen fazlası oluyor ancak not almayı unutuyorum.

Bugünün ödevleri

1 büyük hesaba yorum bıraktım

5 kişiye mesaj bıraktım

3 takipten birinin sağlık sorunları nedeniyle bir süre beklemeye karar verdik

Diğer 2 kişiyi takibe devam

Yarın ürün tanıtımı yapacağım uygulamalı

Hiç tanıtım yapmadım

Bu akşam grup toplantımız için eski ve yeni 17 davet yaptım

Analiz sonucunda yeterli çalışmadığım ortada, zamanı ayarlayamadığımı farkettim, her gün 5 kişiyle tanışıyoruz hergün etkileşim halinde olamıyorum zaman yetmiyor strese giriyorum.

Daha önce sayılara bu kadar takılmıyordum en büyük kayıp buymuş belkide.

Zaman yönetimi ve davet etme konusunda kendimi biraz daha geliştirmeliyim.

Son olarak kendime meydan okumaya devam edeceğim 22 günde gördüğüm eksiklerimi iyileştirebimem için ve günde 10 kişiyle görülebilecek seviyeye gelene kadar devam edeceğim.

• Osman Ermiş

Member
    24 Ocak 2025 at 12:48

Merhabalar bugün 1 kişiye sunum yapıcaktım son dakika sunum iptal oldu sunuma gelicek kişinin misafirleri geldiğinden dolayı olmadı. Burada aklıma gelen şey daveti çok büyük bir merak uyandıracak şekilde yapmamışım diye düşünüyorum. Bu konuda pratik yapmam gerektiğini anladım. <div>

Sosyal medyadan 3 kişiyle tanıştım. Biri takibe alındı.

Bugün zorlandığım şey sunum yapıcak kişiyle iletişime geçmem oldu. Son dakikaya kadar belirsizlik olduğu için bu beni biraz yordu.

Takip konusunda biraz daha çalışmalıyım bu konuda biraz geri planda kalıyorum.

5-3-3 kuralına çok uyamasamda buraya günlük yazmamın sebebi kendime hesap verebilirlik ilkesini yaşatmak kısacası gerçeklerle yüzleşmek.

</div>

• Şenay Şahinli

Member
    25 Ocak 2025 at 01:01

22. günden selamlar

-Bugün hiçkimseyle iletişimim olmadı.Sadece 1 kişiya takip yaptım

-Çünkü hem sabah kahvaltısına hemde akşam yemeğine 2 ayrı şehir dışından misafirlerim vardı.Tabi onların yanındada konusu geçti

-Bugün zorlandığım bişey olmadı

-Öğrendiğim şey ise,işinle ilgili yapman gerekenleri hemen yap,çünkü planlarının dışında ani gelişen olaylarla bişey yapamıyosun

• Asuman Sızmaz

Member
    25 Ocak 2025 at 01:58

İyi akşamlar Seçkin bey bugün 5 eski tanıştığım kili ile sohbet ettim 3 yeni kişi ile tanıştım dönüşleri olumlu oldu .3 kişi ile takipleştik .Benim tanışmakta sohbet etmekte sorun yok .işimdende bahsediyorum sohbet sırasında analiz de yapıyorum. Analizde yapıyorum ancak sonuca bağlama biraz zaman alıyor. Onu da çözeceğim zamanla ve bu konuda eksiklerimi tamamlayacağım.

• Mürüvvet

Member
    27 Ocak 2025 at 23:46

22. Günden Merhabalar 🙂

✅ Bugün ben 4 kişiyle tanıştım yeni sohbetler iyi güzel gidiyor yani bunları tanıtıma döküyorum tabi ki ama hala istediğim noktaya varamadık galiba her günde yeni kişilerle tanışmak sohbet etmek zor geliyor ama yapçak bir şey yok zafere giden her yol mübahtır 🙂

✅ 1 kişiye tanıtım yaptım ben çünkü diğerleri iptal oldu o gelen kişide evde 2 inci çocuğa hamile bir anne ve evden çalışmak istediğini söyledi bunu yapabilir miyim dedi bende firmada bu başarıyı elde etmiş kadınları örnek gösterdim ve bu konuda bir çok kişiyi takip etmesini istedim bakalım ne olucak 🙂

✅ 3 kişiye geri takip yaptım aslında ama neden bir sorun dan sorun çıkıyor kayıt olurken bi çok sorun oluyor ve genelde şuda oluyor şuan yeni yıldayız ve insanlar ürünleri çok pahalı olduğunu söylemeye başladılar ne yapabiliriz bu konuda hiç bilmiyorum 🙁

✅ Zorlandığım konular şunlar seçkin bey fiyatlar çok geliyor ürün fiyatı evet iş yapmak isteyene çok değil aslında ama insanlar şu anki yokluktan bahsediyorlar sizce bu konuda ne diyebiliriz 🙂

✅ Sayılar diyorsunuz evet matematik bizi yanıltmaz ben genelde her şeyi not alırım bu da sizin bana kazandırdığınız şeyler aslında bana her şeyi not alırsınız dersiniz bazen unutuyorum ama genel olarak notlar elimde olur 🙂 kimle tanıştım ne yaptım ne ettim hangi sorunları var 🙂

Benden bugünlük bu kadar yarın görüşürüz 🙂

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.