-
23. Gün Bildirimleri
Not: Neden şu an hayatta istediğin yerde değilsin?
Çoğu için bunun nedeni korkudur. En çok da reddedilme korkusudur.
Ve “Ama Seçkin, hiç korkum yok…” demeden önce şunu bir düşünün:
İçtenlikle korkmasaydın, sattığın ürünler hakkında hayatındaki herkesle çoktan konuşmuş olurdun. (Eğer onlara gerçekten inanıyorsanız)
Peki bu bilinçaltı korkunuzu yenmek için ne yapıyorsunuz?
Korku, gerçek ve mevcut bir tehlikeye karşı dikkatli olmaktır.
Korkuların çoğu gerçek değildir… Bu, hayal edilen ve gelecekteki bir tehlikeye karşı tedbirli olan gerçekten endişedir.
“Tehlike”, insanların ne düşündükleri veya nasıl tepki verecekleri konusunda endişe duymaktır
Ya bana gülerlerse?
Ya bana tepeden bakarlarsa?
Ya arkamdan konuşurlarsa?Size tavsiyem, bu kaygıyı olumlu beklentiye dönüştürme
Kaygı, kelimenin tam anlamıyla kafanızda uydurduğunuz bir şey olduğuna göre, neden olumlu bir şey uydurmuyorsunuz?
Onu tamamen yeniden çerçeveleyebilir ve sizi engelleyen değil, sizi güçlendiren bir şeye dönüştürebilirsiniz.
Sizden ürün alsalar da almasalar da, beklediğiniz sonuç, diğer kişiyle olan ilişkinizi güçlendirmek olmalıdır.
Olumsuz tepki vereceklerini düşünmek yerine, yalnızca hedeflerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmek için işinizi sürdürme cesaretine sahip olduğunuz için size hayran olmayacaklarına, aynı zamanda onlara ulaştığınız için sizi gerçekten takdir edeceklerine inancınız olsun.
Bu, reddedilme konusunda endişelenmekten çok daha iyi gelmiyor mu? 🙂
Sadece şu noktaları takip edin:
Rahatlatın! Onlar için uygun olup olmayabileceğini, bunu değerlendirse de değerlendirmese de sizin için sorun olmadığını bilmelerini sağlayın ve ürünlerinizi veya fırsatlarınızı gözlerine sokmayın.
Onları ve hayatlarında neler olup bittiğini duymak için zaman ayırın.
Arkadaşlıklarına gerçekten ne kadar değer verdiğinizi bilmelerini sağlayın ve bir göz atmalarının sizin için ne kadar önemli olduğunu bilmelerini sağlayın. Ve bu anahtar – satın alsalar da almasalar da.Bu basit 3 noktayı takip ettiğinizde, sadece arkadaşlığınızı derinleştirmekle kalmaz, aslında yeni bir müşteri veya daha iyisi, yeni bir iş ortağı olmak ile sonuçlanabilirsiniz!
Öyleyse arkadaşım, hayali bir problem için endişelenerek bugünün enerjisini boşa harcamayı bırak. Maden arama söz konusu olduğunda, korku, zihninizde oluşturduğunuz hayali bir duygudur. Bu yüzden bunun yerine beklenti oluşturmaya karar ver!
Şimdi gidin ve ertelediğiniz o görüşmeyi yapın. Şimdi yap!
Topluluk Görevi
Bugün yaşadıklarını topluluk forumunda paylaş.
*Kaç kişiyle tanıştın? İlişki başlattın?
*Kaç tanıtım yaptın?
*Kaç kişiye takip yaptın veya ilişkini ilerlettin?
*Bugün ne öğrendin?
En çok neyde zorlandın?
Son bir not:
Korkmak normaldir ama önemli olan, korkunun seni durdurmasına izin vermemektir. Hayallerine ulaşmak için adım at ve unutma, cesaret korkusuz olmak değil, korkuyla birlikte harekete geçebilmektir.
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.