-
24. Gün Bildirimleri
Not: Kendini Kutlamayı Unutma
Bugün bir kutlama yapalım mı? Çünkü 24 gündür bu challenge’ı sürdürüyor olman başlı başına bir başarı! Düşünsene, bu süre boyunca kaç kişi “Ben devam edemeyeceğim” dedi ve vazgeçti? Ama sen buradasın, tüm enerjinle, disiplininle ve azminle yoluna devam ediyorsun. Bu az şey değil, inan bana.
Şimdi, sana çok önemli bir soru sormak istiyorum: Bu süreçte kendini ne kadar kutladın? Ne yazık ki, insan olarak genelde hep eksik yaptıklarımıza odaklanırız. “Daha fazla kişiyle tanışabilirdim”, “Biraz daha iyi tanıtım yapabilirdim” gibi düşünceler zihnimizi ele geçirir. Ama dur ve bir an için düşün: Şimdiye kadar neleri başardın?
Kaç kişiye ulaştın, kaç kişinin hayatına dokundun, kimlere umut oldun? Belki biri seni dinledikten sonra kendi hayatında bir şeyleri değiştirmeye karar verdi. Belki bir başkası senin hikayenden ilham aldı. İşte tüm bunlar, senin bu süreçteki görünmeyen başarıların. Bugün bunların farkına varmanın ve kendini kutlamanın tam zamanı.
Kendini Kutlamak Neden Önemli?
Kendini kutlamak, sadece bir ödül değil, aynı zamanda motivasyonun için çok güçlü bir araçtır. Başarılarını fark etmek, sana “Bunu yapabiliyorum” dedirtir. Ve en önemlisi, her bir küçük başarı, seni büyük hedeflere bir adım daha yaklaştırır.
Bugün kendini kutlamak için küçük ama anlamlı bir şey yap. Belki uzun zamandır ertelediğin bir kitabı alır, sevdiğin bir tatlıyı yer ya da güzel bir yürüyüşe çıkarsın. Hatta belki sadece kendi kendine “Aferin bana, bunu başardım” diyerek, kendine güzel bir teşekkür edersin. Çünkü bu başarıyı gerçekten hak ediyorsun.
Bugünün Görevleri
Bugün her zamanki 5-3-3 görevlerini yaparken bir şeyi farklı yapmanı istiyorum: Hikayeni paylaş. İnsanlarla konuşurken, bu 24 günlük süreçte neler başardığını anlat. Karşındaki kişiye ilham ol. Çünkü bu sadece onların hayatına dokunmakla kalmaz, senin de kendi başarılarını fark etmeni sağlar.
*5 kişiyle tanış: Yeni tanıştığın insanlara bu yolculukta seni motive eden şeyleri anlat. Belki onlar da hayatlarında bir değişim arıyordur ve senin hikayen, onların aradığı ilham olabilir.
*3 kişiye tanıtım yap: Tanıtım sırasında kendi hikayeni bir örnek olarak kullan. Onlara bu işin hayatında neleri değiştirdiğini ve neler başardığını anlat
*3 kişiye takip yap: Daha önce konuştuğun kişilere ulaştığında, bu süreçte yaşadıklarını ve öğrendiklerini paylaş. Bu, onlara da “Ben de bunu yapabilirim” dedirtebilir.
Kendini Kutlamak İçin Bir Neden Daha
Bugün sadece iş için değil, kendin için de bir şey yap. Belki bir kahve molası verir, belki bir süre yalnız kalıp düşündüğün hedefleri gözden geçirirsin. Kendine şu soruları sor:
“Bu 24 gün boyunca en çok gurur duyduğum an neydi?”
“Hangi zorlukların üstesinden geldim?”
“Şimdiye kadar ne öğrendim?”
Ve en önemlisi: Kendine şu sözü ver. “Bu işi başaracağım. Çünkü şimdiye kadar başardıklarımdan daha fazlasını yapabileceğimi biliyorum.”
Topluluğa Yazmayı Unutma
Bugünkü raporunu toplulukta paylaşmayı unutma:
*Bugün kendini nasıl kutladın?
*24 gün boyunca en çok gurur duyduğun an neydi?
*Hikayeni paylaşırken neler hissettin?
*Bugün yaşadıkların, başkalarına nasıl ilham olabilir?
Senin hikayen, bu topluluktaki herkes için bir ilham kaynağı. Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz ve bu süreçte yalnız olmadığını bilmek gerçekten çok güzel bir his, değil mi?
Son Sözüm
Sen harikasın. Bu 24 gün boyunca gösterdiğin çaba, seni düşündüğünden çok daha ileriye taşıyor. Her bir adımın, her bir emeğin, gelecekteki büyük başarılarının temellerini atıyor. O yüzden bugün kendine “Aferin bana” demekten çekinme. Çünkü bunu sonuna kadar hak ediyorsun.
Bültenlerle ilgili görüş ve düşüncelerinizi bu maile cevap olarak yazabilirsiniz.
Bültenlerle ilgili görüş ve düşüncelerinizi bu maile cevap olarak yazabilirsiniz.
Yarın görüşmek üzere. Bugünü dolu dolu geçir ve kendini kutlamayı unutma!
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.