-
25. Gün Bildirimleri
Not: Sosyal Medya ile Değer Üretmek
Bugün kahve içiyorum dersem sıkılırsın diye, bu sefer çay içiyorum diyerek başlayayım 😊. Sosyal medyanın gücünü düşündüm sabah. Gerçekten doğru kullanıldığında insanlara ulaşmanın, hayatlarına dokunmanın ve bağ kurmanın ne kadar muazzam bir yolu olduğunu fark ettim. Ama fark ettim ki, sosyal medyada doğru stratejiyi kullanmazsan bu güç boşa gidiyor.
Network marketing yapan birçok kişi, sosyal medyada direkt firma ya da ürünü paylaşıyor. Ama bu bazen insanları rahatsız edebiliyor ya da önyargılarını tetikliyor. İşte tam da bu yüzden, senin de inandığın gibi, değer üretmek ve insanların sorunlarına çözüm sunacak içerikler paylaşmak çok daha etkili.
Bugün, sosyal medyada nasıl daha fazla insana ulaşabileceğini, insanların ilgisini çekip önyargılarını kırabileceğini konuşalım. Öyleyse çaylarımızı tazeleyip başlayalım mı?
Değer Üretmek Ne Demek?
Değer üretmek demek, insanların hayatlarına bir şeyler katmak demektir. Bu bir bilgi olabilir, bir motivasyon kaynağı olabilir, hatta sadece onları güldürebilecek bir içerik bile olabilir. Ama en önemlisi, onların bir sorununa çözüm bulmaktır. İnsanlar, onlara yardımcı olan ya da ilham veren insanları takip eder. Bu yüzden sosyal medya içeriklerin “sana ne verebilirim?” sorusuyla başlamalı.
Mesela, ürünlerinin odaklandığı bir sorunu ele alabilirsin. Diyelim ki sağlıklı yaşam ürünlerin var. O zaman doğrudan üründen bahsetmek yerine, şu tarz içerikler üretebilirsin:
“Sağlıklı beslenmeye başlamak için 3 kolay ipucu.”
“Gün boyu enerjik kalmak için ne yapabilirsiniz?”
“Stresi azaltmak için günlük rutininize eklemeniz gereken 5 alışkanlık.”
Bu tarz içerikler, hem insanların dikkatini çeker hem de onlarla güven bağı kurmana yardımcı olur.
İnsanları Profiline Çekmek
Unutma, insanlar önce seni tanır, sonra seni dinler. Profilin bir “mağaza vitrini” gibidir. İlk izlenim çok önemlidir. O yüzden profilinde birkaç şeye dikkat etmelisin:
*Hikayeni Anlat: İnsanlar gerçek hikayeleri sever. Network marketing’e neden başladığını, bu işin hayatında neleri değiştirdiğini samimi bir şekilde paylaş.
*Eğitim ve Bilgi Ver: İnsanlara fayda sağlayacak bilgiler sun. Örneğin, enerji yönetimi, kişisel gelişim ya da zaman yönetimi hakkında kısa içerikler paylaşabilirsin
*Motivasyon Kaynağı Ol: İnsanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak motivasyonel içerikler üret. “Bugün kendin için ne yaptın?” gibi bir soru bile güçlü bir bağ yaratabilir.
*Sade ve Net Ol: Karmaşık içerikler değil, insanların hemen anlayabileceği ve hızlıca tüketebileceği içerikler üret. Görsellerin sade, mesajın net olsun.
Bugünün Görevi: Sosyal Medyada 5-3-3
Bugün 5-3-3 kuralını sosyal medyayı odak alarak uygula. Ama unutma, sosyal medya bir araç; insanlarla bağ kurmanın başlangıç noktası. Hadi görevlerimize bakalım:
1️⃣5 Yeni Kişiyle Tanış:
Sosyal medyada profilini gözden geçir. Keşfet bölümünde ilgini çeken kişilerin profillerine bak, onların paylaşımlarına yorum yap ya da mesaj at. “Merhaba, paylaştığınız şu gönderi dikkatimi çekti. Gerçekten harika bir bakış açısı!” gibi bir mesajla sohbet başlat.
2️⃣3 Kişiye Tanıtım Yap:
Ama bu tanıtımları doğrudan ürün ya da iş modelinden değil, onların ihtiyaçlarından yola çıkarak yap. Mesela, “Son gönderinizde enerji yönetiminden bahsetmişsiniz, aslında bu konuda çok güzel çözümlerim var, size anlatmamı ister misiniz?” gibi bir giriş yapabilirsin.
3️⃣3 Kişiye Takip Yap:
Daha önce konuştuğun kişilerle bağlantıyı sıcak tut. “Geçen konuştuğumuz konuyu düşündünüz mü?” ya da “O gün bahsettiğim öneriyle ilgili bir sorunuz oldu mu?” gibi doğal bir şekilde iletişimi devam ettir.
Seninle Sohbet Etmek İyi Geliyor
Bugünün sonunda, topluluğa şu sorulara cevap vererek yazmanı istiyorum
*Bugün sosyal medyada nasıl bir etkileşim kurdun?
*Hangi içerik insanların daha çok ilgisini çekti?
*İnsanlarla bağ kurarken seni en çok zorlayan neydi?
*Bugünden ne öğrendin?
Unutma, bu süreç sadece işini büyütmekle ilgili değil. Aynı zamanda insanların hayatına dokunmak, onların sorunlarına çözüm bulmakla ilgili. Sosyal medyada değer üretmek işte tam da bu yüzden bu kadar önemli.
Yarın yine görüşürüz. Ama bugün, sosyal medyayı bir değer üretim aracı olarak gör ve hikayeni paylaşmaya başla.Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.