-
26. Gün Bildirimleri
Not: Eylemlerini Görünür Kıl
Son 4 güne geldik, inanabiliyor musun? Şimdiye kadar gösterdiğin azim ve disiplin gerçekten harika. Bugün, yaptığın işleri görünür kılmak üzerine konuşmak istiyorum. Çünkü bir şeyi yapıyorsan, onun görünür olması daha fazla insana ulaşmanı sağlar.
Eylemlerini görünür kılmanın en güçlü yollarından biri, sürecini paylaşmaktır. İnsanlar hikayeleri sever. Hele ki bir yolculuk hikayesi, herkesi içine çeker. Bu yüzden bugün seni biraz daha sosyal olmaya, yaptıklarını başkalarıyla paylaşmaya teşvik ediyorum. Ama unutma, bu paylaşım “bak ben neler yapıyorum” gibi değil, “ben bu yoldayım, sen de katılmak ister misin?” tarzında olmalı.
Hikayeni Paylaş
Bugün sosyal medya hikayelerinde kendi 5-3-3 yolculuğunu paylaşmaya ne dersin? Mesela, şu şekilde olabilir:
“Bugün 5 yeni insanla tanıştım, gerçekten ilham verici sohbetler yaptım. Yeni insanlarla tanışmak bana her zaman bir şeyler katıyor.”
“3 kişiye iş modelimden bahsettim ve çok güzel geri dönüşler aldım. Onların da hayatlarında bir şeyleri değiştirme isteğini görmek beni motive etti.”
“Takip ettiğim kişilerle konuşurken onların sorularını yanıtlamak, benim de işime olan güvenimi artırıyor.”
Bu tarz paylaşımlar, insanların seni bir “insan” olarak görmelerini sağlar. Samimi, gerçek ve motive edici bir etki yaratır.
Eylemlerini Doğal Bir Şekilde Göster
Paylaşımlarında, yaptığın işi abartmadan, olduğu gibi göstermek çok önemli. Belki şöyle başlayabilirsin:
*Kahvaltı yaparken hikayende, “Bugün enerjik bir başlangıç yaptım, bakalım kimlerle tanışacağım?” diyebilirsin.
*Gün içinde bir başarıyı paylaşırken, “Bugün 3 kişiyle çok güzel bir tanıtım gerçekleştirdim. İnsanlara bir şeyler katmak gerçekten harika bir duygu” diyebilirsin.
*Günün sonunda, “Bugün hedeflerime bir adım daha yaklaştım. Her gün bu challenge beni biraz daha güçlendiriyor” şeklinde bir kapanış yapabilirsin.
Bugünün Görevler
Elbette 5-3-3 kuralımız devam ediyor. Bugün yine:
*5 kişiyle tanış: Bu kez, tanıştığın kişilere samimi bir şekilde sürecinden bahset. İnsanlar dürüstlüğe ve samimiyete değer verir.
*3 kişiye tanıtım yap: Tanıtımlarını yaparken hikayeni anlatmayı unutma. Kendi yolculuğundan bahsettiğinde, insanlar seninle daha kolay bağ kurar
*3 kişiye takip yap: Takip ettiğin kişilere, sadece bir fırsatı değil, bir hikayeyi sunduğunu hissettir. “Bu iş benim hayatımı böyle değiştirdi, senin de değiştirebileceğini düşünüyorum” demekten çekinme.
Günün sonunda, topluluğa yaptıklarını yazmayı unutma:
*Bugün kimlerle tanıştın ve neler hissettin?
*Hangi tanıtımlar seni heyecanlandırdı
*Takiplerinde en çok hangi hikaye etkili oldu?
Bugün, eylemlerini görünür kılarak sadece başkalarına değil, kendine de ilham ol. Bu yolculuk senin ve onu herkesle paylaşacak kadar özel.
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.