Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 27. Gün Bildirimleri

• 27. Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 3 weeks önce paylaştı.

Not: Başkalarına Değer Katmak

Dün aksam bir an düşündüm: Bu işi neden seviyorum? Çünkü network marketing sadece kazanmak değil, kazandırmak üzerine kurulu. İnsanların hayatlarına dokunmak, onlara değer katmak, işte bu işin gerçek sihri burada. Bugün, başkalarına nasıl değer katabileceğimize dair konuşalım mı?

Başkalarına değer katmak deyince, aklımıza hemen büyük şeyler yapmak gelebilir. Ama aslında, küçük bir söz, samimi bir teşekkür ya da doğru bir tavsiye bile insanların hayatında büyük farklar yaratabilir. Bugün, işimize bu perspektifle bakalım.

İnsanların Hayatlarına Dokun

Tanıştığın her insanın bir hikayesi var. Belki mutlu, belki biraz karışık. Ama emin ol, herkes daha iyi bir hayatı hak ediyor ve bu hayat için bir fırsat arıyor. İşte sen bu noktada devreye giriyorsun. Onlara sadece bir iş modeli değil, bir çözüm sunuyorsun. Bugün tanışacağın her insan için kendine şu soruyu sor: “Bu kişinin hayatına nasıl bir değer katabilirim?”

Değer Katmanın Küçük Adımları

1️⃣Dinle: Bugün tanıştığın her insanı gerçekten dinle. Onların hayatındaki ihtiyaçları ve hedefleri anlamaya çalış. Dinlenmek, insanların kendilerini değerli hissetmesini sağlar.

2️⃣Teşekkür Et: Daha önce tanıtım yaptığın veya işinle ilgilenen kişilere teşekkür etmeyi unutma. “Bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim” gibi basit bir cümle bile fark yaratır.

3️⃣Çözüm Sun: Takip ettiğin insanlara onların sorunlarına hitap eden bir çözüm sun. Mesela, işlerini büyütmek istiyorlarsa iş modelinden bahset, daha sağlıklı olmak istiyorlarsa ürünlerden

Bugünün Görevler

Tabii ki 5-3-3 kuralını unutmayacağız:

*5 kişiyle tanış: Bugün tanıştığın insanlara kendilerini özel hissettirecek bir şey söyle. “Senin hikayeni duymayı çok isterim” gibi bir başlangıç yap.

*3 kişiye tanıtım yap: Tanıtımlarında, bu işin onların hayatına nasıl bir değer katacağını açıkça göster. Mesela, zaman yönetimi ya da ek gelir gibi somut avantajları öne çıkar.

*3 kişiye takip yap: Daha önce konuştuğun kişilere bugün onların hikayesini hatırlayarak ulaş. “Geçen sefer işinizden bahsetmiştiniz, bu konuda bir gelişme oldu mu?” gibi samimi bir soruyla başlayabilirsin

Topluluğa Yazmayı Unutma!

Günün sonunda, deneyimlerini bizimle paylaş:

*Bugün kimlerle tanıştın ve onların hikayelerini nasıl dinledin?

Tanıtımlarında hangi değerleri öne çıkardın?

*Takiplerinde hangi konular seni en çok etkiledi?

*Bu topluluk senin gibi düşünen insanların buluştuğu bir yer. Burada paylaştığın her şey, başkaları için ilham kaynağı olabilir.

Son Sözüm

Unutma, bu iş bir satış değil, bir değer yaratma sanatıdır. Bugün, tanıştığın her insan için bir fark yaratmaya çalış. Onların hikayelerine dokun ve bir çözüm sun. Çünkü en sonunda, kazandırdıklarınla kazanırsın.

Yarın, bu yolculuğun son birkaç adımını birlikte tamamlayacağız. Seninle bu süreci paylaşmak harika bir deneyim oldu ve daha fazlasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Seçkin Kalkanoğlu
  • 6 Replies
  • Selma Sümer

Member
    28 Ocak 2025 at 22:03

Merhabalar

✅3 kişi ile tanıştım

✅ 2 kişiye sunum yaptım

✅ 5 kişiye Takip yaptım

Netwok sistemi bir çok konuda bizlere değer katıyor…

Bütün sunumları da bunu dile getirmeye çalışıyoruz 💐

• Özlem Balakar

Member
    29 Ocak 2025 at 00:00

Aslında farkında olmadan her konuşmamı teşekkür ile bitiriyorum.Özellikle sunumlarda öncelikle kendine bu vakti ayırdığın sonrasında bize vakit ayırıp dinlediğin için teşekkür ederim diyorum 😊 Beni yıllarca bu iş için çok zorladiklarından dolayı hayır diyen biri olarak bu konuda çok hassas davranıyorum .Kimseyi zorlamak bunaltmak istemiyorum saygılı olmaya onları dinlemeye dikkat ediyorum etmeye çalışıyorum.<div>

Bugüne gelecek olursak anî gelişen hastane sürecinden dolayı tüm günüm orda geçti diyebilirim .O süreçte sadece müşterilerimin takibini yapabildim.Dünden kalan takiplerimi gerçekleştiremedim.Sosyal medya çalışmamı yapabildim en azından .

Eve döndüğümde saat çok geç olmuştu .Ama bir görüşme sağladım benden beslenme desteği almak isteyen bir hocam .Öncelikle onun sorunlarini dinledim önerilerimi yaptım. Yarın detayli görüşüp netlestirecegiz (çalışiyordu ilerletemedik konuşmayı )

1 müşteriminde eksik ürünlerini tamamladık sipariş oluşturduk.

Beni bugün zorlayan yeni kişilerle tanışma konusu oldu .Sanki herkeste bir gözlük var ve yeni biriyle tanışmaya korkuyor gibi göz temasından bile çekiniyorlar ama çokda sosyal hayatları yok bı hayattan vazgeçmişlik durumu gibi anlayamadım.Bende aksine yüz yüze teması seven konuşmayı seven biriyim.Onun için bazen bunu anlayamıyorum.Sanki böyle sosyo ekonomik şartlardan dolayı insanlar umutsuz gibi .Aslında bizim işimize ve ürünlerimizi kullanmaya , pozitif ortama ,eğitime, sosyallesmeye ihtiyacı olan o kadar çok kişi var ki bazen onlara ulaşamamak beni üzüyor .

</div>

• Asuman Sızmaz

Member
    29 Ocak 2025 at 00:22

İyi geceler Seçkin bey bugün söylediğiniz gibi başladım Yoğun bir gündü ancak Sen başkalarına değer katarsan onlarda sana öyle dönüş yapıyorlar. Günlük sohbetler tamamlandı 5 kişi ile sohbet ettim 3 analiz hediye etmiştim tamamladılar onlara yarın dönüş yapacağım .Bugün takip ettim ger dönüşlerini bekliyorum

• Mürüvvet

Member
    29 Ocak 2025 at 02:18

27. Günden Merhabalar 🙂

✅ Bugün tekrardan 4 kişi ile tanıştım 2 kişi mağazaya gelen müşterimiz diğeri de sosyal medyadan tanıştığım insanlar genelde çok güler yüzlü olduğumu ve pozitif bir kişiler profilimde farkında vardıklarını ve rahat bir şekilde tanışıp konuşuyorlar bende kendilerine onların hayatları nasıl geçiyor dinliyorum ve hedefleri hikayeleri neler onlarla ilgili sohbetler ediyorum 🙂

✅ 3 değil ama 2 kişiye tanıtım yaptım ama ve tanıtım ben zaten genelde görüşme de teşekkür ediyorum bunun farkına vardım yani ben başlarken de kapatırken de teşekkür ediyorum kişiler kendilerini rahat hissetsinler diye bugün ki görüşme de hayır oldu seçkin bey tam 1 ay olucak daha evet alamadım hepsi takipte ama olsun bakalım neler bekliyor bizi deli gibi çalışıcam ve o hayırlar evet olucak 🙂

✅ 2 kişiye takip yaptım ve onlara dedim ki geçen sefer maddiyat konuda sıkıntınız vardı ek iş arıyordunuz bu konuda bir gelişme oldu mu buldunuz mu ? Diye soruyorum diğeri de zamandan dolayı sıkıntısı vardı zamanınla ilgili bir gelişme oldu mu diye sohbetler açıyorum iyi gidiyor şimdilik 🙂

Bizim bir eğitimde liderler takibin amacı golü atmaktır derler peki bu söz ne kadar doğru bu kelimeyi kullanmak sizce doğru mu eğitimlerde birde size bir sorum daha var. Birde bugün bir şey daha öğrendim profesyonelliği duygusallıkla karıştırmayacaksınız karıştırırsan bi yol gidemezsin diye bu konuda düşünceniz nedir? Merak ediyorum 🙂

Neyse yarın görüşürüz seçkin bey 🙂

• Osman Ermiş

Member
    29 Ocak 2025 at 10:59

Merhabalar

Bugün 1 kişiye sunum yapıldı. Sunumdan sonra ürünleri kullanacağını belirtti ürünlerden memnun kalırsa bu işi yapmak istediğini belirtti

Bir kişiye ürün tanıtımı yapıldı.

Bu sektörde paradan ziyade insanların hayatına dokunmanın daha iyi ve etkili olduğunu öğrendim. Böylece işi daha severek yapmaya itekliyor bu nedenler.

Sürekli soru sorarak karşıdaki kişinin ne gibi sıkıntılarını öğrenmek bu sorunlara dair çözüm önerileri sunmak insanı mutlu ediyor. 😊😊😊

• Şenay Şahinli

Member
    30 Ocak 2025 at 00:00

27. gün raporum:

-3 yeni kişiyle tanıştım.2 tanesi Hastane ziyaretinde.1 tanesi köyümüzde .işim hakkında bilgi aldı.Kısa sohbet ettik.Onu işyerinde ziyaret edeceğim,iletişim bitmedi.

-1 kişi davetim sonunda büromuza gelerek ürünlerimiz ve işimizle ilgili bilgi aldı.

-5 kişiyle iletişime geçerek takip yaptım ve bir tane sipariş aldım.2 kişiden hayır cevabı aldım.2 kişi muallakta.Cevap için Randevularını aldım

-Listemde 1 kişiyi işyerinde ziyaret ederek randevu oluşturdum.

-Bugün zorlandığım bişey olmadı.Sadece beklentimin yüksek olduğu kişilerden red almak beni üzdü.

-Bugün öğrendiğim şey ise,ne kadar beklenti o kadar hayal kırıklığı ve mutsuzluk.

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.