-
27. Gün Bildirimleri
Not: Başkalarına Değer Katmak
Dün aksam bir an düşündüm: Bu işi neden seviyorum? Çünkü network marketing sadece kazanmak değil, kazandırmak üzerine kurulu. İnsanların hayatlarına dokunmak, onlara değer katmak, işte bu işin gerçek sihri burada. Bugün, başkalarına nasıl değer katabileceğimize dair konuşalım mı?
Başkalarına değer katmak deyince, aklımıza hemen büyük şeyler yapmak gelebilir. Ama aslında, küçük bir söz, samimi bir teşekkür ya da doğru bir tavsiye bile insanların hayatında büyük farklar yaratabilir. Bugün, işimize bu perspektifle bakalım.
İnsanların Hayatlarına Dokun
Tanıştığın her insanın bir hikayesi var. Belki mutlu, belki biraz karışık. Ama emin ol, herkes daha iyi bir hayatı hak ediyor ve bu hayat için bir fırsat arıyor. İşte sen bu noktada devreye giriyorsun. Onlara sadece bir iş modeli değil, bir çözüm sunuyorsun. Bugün tanışacağın her insan için kendine şu soruyu sor: “Bu kişinin hayatına nasıl bir değer katabilirim?”
Değer Katmanın Küçük Adımları
1️⃣Dinle: Bugün tanıştığın her insanı gerçekten dinle. Onların hayatındaki ihtiyaçları ve hedefleri anlamaya çalış. Dinlenmek, insanların kendilerini değerli hissetmesini sağlar.
2️⃣Teşekkür Et: Daha önce tanıtım yaptığın veya işinle ilgilenen kişilere teşekkür etmeyi unutma. “Bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim” gibi basit bir cümle bile fark yaratır.
3️⃣Çözüm Sun: Takip ettiğin insanlara onların sorunlarına hitap eden bir çözüm sun. Mesela, işlerini büyütmek istiyorlarsa iş modelinden bahset, daha sağlıklı olmak istiyorlarsa ürünlerden
Bugünün Görevler
Tabii ki 5-3-3 kuralını unutmayacağız:
*5 kişiyle tanış: Bugün tanıştığın insanlara kendilerini özel hissettirecek bir şey söyle. “Senin hikayeni duymayı çok isterim” gibi bir başlangıç yap.
*3 kişiye tanıtım yap: Tanıtımlarında, bu işin onların hayatına nasıl bir değer katacağını açıkça göster. Mesela, zaman yönetimi ya da ek gelir gibi somut avantajları öne çıkar.
*3 kişiye takip yap: Daha önce konuştuğun kişilere bugün onların hikayesini hatırlayarak ulaş. “Geçen sefer işinizden bahsetmiştiniz, bu konuda bir gelişme oldu mu?” gibi samimi bir soruyla başlayabilirsin
Topluluğa Yazmayı Unutma!
Günün sonunda, deneyimlerini bizimle paylaş:
*Bugün kimlerle tanıştın ve onların hikayelerini nasıl dinledin?
Tanıtımlarında hangi değerleri öne çıkardın?
*Takiplerinde hangi konular seni en çok etkiledi?
*Bu topluluk senin gibi düşünen insanların buluştuğu bir yer. Burada paylaştığın her şey, başkaları için ilham kaynağı olabilir.
Son Sözüm
Unutma, bu iş bir satış değil, bir değer yaratma sanatıdır. Bugün, tanıştığın her insan için bir fark yaratmaya çalış. Onların hikayelerine dokun ve bir çözüm sun. Çünkü en sonunda, kazandırdıklarınla kazanırsın.
Yarın, bu yolculuğun son birkaç adımını birlikte tamamlayacağız. Seninle bu süreci paylaşmak harika bir deneyim oldu ve daha fazlasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.