Anasayfa Forums 30 Gün Challenge 9. Gün Bildirimleri

• 9. Gün Bildirimleri

Admin 2 ay, 2 weeks önce paylaştı.

Not: İlişkiler Her Şeydir

Kahvemi içerken aklıma geldi, seninle bugün biraz “ilişkiler” üzerine konuşalım istedim. Çünkü bu iş, aslında tamamen insanlarla kurduğun bağlarla ilgili. Ne kadar harika bir ürünün ya da sistemin olursa olsun, insanlarla doğru bir ilişki kuramazsan hiçbir işe yaramaz.

Network marketing’i özel yapan şeylerden biri de bu zaten: Burada para kazanmadan önce güven kazanmamız gerekiyor. İnsanlar “seninle çalışmak istiyorum” dediklerinde aslında ürünlerine değil, önce sana güveniyorlar. Bugün, bu güveni nasıl oluşturabileceğimizi konuşalım mı?

Hadi Birlikte Düşünelim…

Yeni biriyle tanıştığında ne yapıyorsun? Hemen işinden mi bahsediyorsun? Yoksa önce sohbet mi ediyorsun?

Bak, sana bir sır vereyim: İnsanlar, kendilerini gerçekten dinleyen insanları unutmaz. Biriyle tanışırken onların hikayesine kulak ver. Mesela, en son tanıştığın kişiyle gerçekten bir bağ kurabildin mi? Yoksa sadece “fırsat” peşinde koştuğun için bir şeyler ters mi gitti?
    Bugün ilişkileri güçlendirmek için şu basit ama etkili adımları deneyebilirsin:

*Samimi Ol: Bir kişiye “Merhaba, nasılsın?” demek bile bazen harikalar yaratır. Karşındakinin adını hatırlamak, göz teması kurmak ve gerçekten “dinlemek” mucizeler yaratır.

*Küçük Jestler Yap: Yeni biriyle tanıştıktan sonra, hayatına ufak bir değer katmayı dene. Belki hoşlandığı bir konuyla ilgili bir öneri yapabilirsin ya da sırf onu düşündüğünü göstermek için bir mesaj atabilirsin.

*Sabırlı Ol: İnsanlar hemen “evet” demez. Bugün tanıştığın biri, belki 3 ay sonra işine katılmak isteyecek. Sabırlı ol ve doğru zamanı bekle. Beklerken de onunla ilişkini güçlendirmeye odaklan.

Hadi Bugün Şunları Yapalım

Bugün 5-3-3’ü uygularken, bunları bir rutin haline getir. Ama unutma, bu bir yarış değil. İnsanlarla bağ kurarken acele etme. İşte bugünün görevleri:

*5 yeni insanla tanış: Çevrene biraz daha dikkatli bak. Belki sosyal medyada keşfet bölümünde gezerken, belki de markette sıra beklerken yeni bir bağlantı fırsatı bulabilirsin. Samimi bir giriş yap ve insanları keşfet.

*3 kişiye tanıtım yap: Tanıtımlarını bugün biraz daha farklı yapmayı dene. Onlara “ürün” değil, çözüm sun. Mesela, “Sana gerçekten işine yarayabilecek bir şey göstermek istiyorum” gibi bir giriş yapabilirsin.

*3 kişiye takip yap: Takip ederken, insanları sıkıştırmak yerine doğal bir şekilde ilerle. “Son konuşmamızdan beri düşündüğün bir şey oldu mu?” gibi bir soruyla iletişimi sıcak tut.

Seninle Konuşmayı Seviyorum

Topluluğa yazmayı sakın unutma, tamam mı? Günün sonunda yaptıklarını paylaş:

-Bugün kimlerle tanıştın, nasıl geçti?
    -Tanıtım yaptığında neler hissettin?
    -Takipte zorlandığın bir şey oldu mu?
    -Bugünden öğrendiğin en önemli şey neydi?

Bu topluluk, yalnız olmadığını hissettiren harika bir alan. Burada paylaşacağın her şey, başka biri için ilham kaynağı olabilir.

Son Sözüm
    Bugün kimseye bir şey satmaya çalışmak yok! İnsanlarla ilişki kur, sohbet et, bağ kur. Emin ol, bu uzun vadede seni zirveye taşıyacak.
    Yarın sabah kahvemi içerken yine seninle konuşacağım. Bugünü güzel geçir ve kendine şunu hatırlat: Bu iş, insanlarla anlamlı bağlar kurma sanatıdır.

Sevgiler,

Seçkin Kalkanoğlu

Ümmühan cevapladı 2 ay önce
  • 12 Replies
  • Mürüvvet

Member
    11 Ocak 2025 at 00:08

9. Günden Merhabalar 🙂

Öncelikle her şey güzel gidiyor tabi ufak tefek aksilikler oluyor ama devam edicem.

✅ Bugün arkadaşım hilalin arkadaşı ile tanıştım zayıflamak istediğini anlattı bana ordan yola çıkarak tanıtım yapacağımı düşünüyorum.

✅ 1 tane tanıtımım vardı aslında onların yararına bir şeyler anlatıyoruz ama bunu anlamıyorlar zorlanıyorum böyle olunca kötü hissediyorum kendimi 🙂

✅ Takipte zorlandığım konu şu tanıtım yaptığım kişi düşüneyim diyor ya sonra arıyorum mesela fikrin ne diye sorucam o zamanda follow için saat alıyorum o gün o saat geldi mi açmıyor bu ya da açarsa aynı şeyi tekrar konuşuyoruz zorlanıyorum bu durumda 🙁

✅ Bugün öğrendiğim bir şey var mı yok mu bende bilmiyorum ama sizin topluluktaki eğitimleri izleyince hatalarımı buluyorum mesela davet ederken ben heyecanlanıyorum ama karşımdakileri yeterince heyecanlandırmıyorum doğru kelimeler kullanmıyorum bunları not aldık uygulayacağım 🙂

Yarın görüşürüz 🙂

• Osman Ermiş

Member
    11 Ocak 2025 at 00:56

Merhaba iyi geceler

Bugün iş +sunum yoğunluğundan dolayı tanışma yapamadım

2 kişiye tanıtım yapıldı

2 kişinin takibi yapıldı biri ürün almayı düşünüyor diğeri sonra haber ederim dedi

Bugün genel olarak zorlanma yaşamadım.

• Özlem Balakar

Member
    11 Ocak 2025 at 01:28

Bugün bu işte ne olursa olsun devam ve süreklilik olması gerektiğini birkez daha anladım. Ani gelişen durumlar oluştu ve plan dışına çıkmam gerekti . Ona rağmen iki ürün sunumu yapıldı ve bir satış kapatıldı.

Yüzyüze yeni kimseyle tanışmadim ama sosyal medya çalışmamı tamamladım ve daha önce konuştuğum bir kişiyle iletişime geçtim tekrar ve ilerlettim . Uzun zamandır ig yi de bu kadar iyi kullanmamıştım düzen oturtmaya başladım bir haftadır bu beni mutlu ediyor.

Listemi şuan tam kullanamadığımı farkettim daha önce tanıtım yaptığım( iş veya ürün ) kişilere tekrar dönüş sağlamak beni zorluyor açıkçası .Bunun işe ilk başladığımda yanlış yapılan liste çalışmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum tabi o zaman bende birşey bilmiyordum .

Yeni oluşturduğum müşteri gruplarimin takibini yaptım .

İki tane iş sunumum vardı ve iptal oldu .Sorun değil yarın için tekrar ayarlama yaptım .

Akşam üst hat sponsorumuzdan bir eğitime katıldim.Ve geri kalan zamanin ailem ile geçti .

Sayilarimi artırdığımda başarılı olacağımi düşünüyorum bu konuda çok yavaş kaldığımi biliyorum. Yeni insanlarla tanışmam gerekiyor kendime yeni alanlar yaratmaliyim.

Benim tek problemim disiplin onu farkettim .

Bu challenge a başladığım günden beri özgüvenim yükseldi diyebilirim .

• Nurşen Özer

Member
    11 Ocak 2025 at 01:36

Sosyal medyada gönderi görevimi yerine getirdim, ama biraz rahatsız olduğum için başka birşey yapamadım rölantiyedeyim 😞

• Asuman Sızmaz

Member
    11 Ocak 2025 at 20:09

Bugünkü görevler yetine getirdim. 7 yeni kişi ile tanışıldı 3 tanıtım yapıldı 1 kişiye birebir tanıtım ile 5 telefon numarası alındı randevulaşmak için 5 yeni kişi takip edildi . Eski üyeler ile konuşuldu düzenlemeler yapıldı

• Selin Öğretmen

Member
    11 Ocak 2025 at 23:10

Merhabalar,

5 yeni kisi ile tanıştım. Sohbet edip konuşma başlattık ufak ufak.

3 kişiye tanıtım yaptım. Kendimin eksikliklerini görmeye başladım ve eğitimlere daha cok zaman ayırmaya başladım.

4 kişiye takip yaptım. Ancak 1i daha önceki firmasında 1 ay çalışıp kazanamadığı icin tamamen olumsuz takibe devam edeceğim, çünkü 1 ay isi öğrenmesi için bile yeterli değil. Ancak insanlar kısa yoldan kazanç düşünüyorlar, ben nasılım demiyorlar.

İnsanların onyargilarindan cok bu kisi bana para kazandırır mi mantığında olduğunu daha net gördüm. Hemen hızla para kazanma aşamasına gelmek istiyorlar, ancak eğitim fedakarlık yok…

Bir de ürün kafası ile gidip ne satacağız nasil satacağız kime satabilirim soruları yordu, anlamamakta direniyorlar😅

• Hüsniye Özlü

Member
    11 Ocak 2025 at 23:48

Bugün yeni kişiler yok

5 takipten 2 dönüş oldu , sonuç takibe devam

Bu akşam grup toplantımıza 21 davet 5 tanesi yeni aday davet ettim 1 kişi katıldı

Bu gün ki çalışmam bu kadar, biraz ders çalıştım.

• Mahmut DOĞDU

Member
    12 Ocak 2025 at 00:42

Bugün 23 kişi ile tanıştım 4 kişi ile yarın sunum için tekrar iletişime geçeceğim.

Yine 3 sunum yaptım 1 tanesi ürün tanıtımı oldu.

16 kişiye takip yaptım. Yine 2si ile yarın sunum için sözleştik.

Sunum sayısını sanki hız sabitleyici gibi 3’e endekslemişim gibi fazlası olmuyor bi türlü ya iptaller oluyor , ya da başka bişiler çıkıyor.

Ayrıca sunum ile ilgili size bir sorum da olacaktı. Çünkü bunu artık bir şekilde çözmem gerekiyor.

Allah’tan yarın mentör günü 😇

Şöyle bi güzel içimi dökeyim 🙂🤗

• Mahmut DOĞDU

Member
      12 Ocak 2025 at 00:57

Pardon sıralamayı karıştırmışım ben 😇

9. Gün raporu

7 kişi ile tanıştım.

3 kişiye sunum yaptım.

4 kişiye takip yaptım

Bugün çokta verimli geçmedi 24 saatlik zaman bana yetmiyor resmen 😇

Zaman odaklı doğru hamleleri yapmak gerekli.

• Arzu

Member
    12 Ocak 2025 at 00:57

Merheba, 12 kişiylə bu gün telefon danışması edib dəvət etdim hepsi eski davetlilerim hepsini də davet etmeyi başardım. Bu benim için möhteşem bir gün idi ama yorucu oldu.

• Canan Yekbaş

Member
    12 Ocak 2025 at 01:23

9.gunden merhaba 🥰

📌Bugun bir organizasyona katıldım iki kişinin telefonunu aldim bir kişiyle bağ kurdum birbirimizden çok güzel elektrik aldik beni sakın bırakma dedi nasıl bir elektrik bu (sabah bu enerjiyle uyandım gideceğim ve yeni kişilerle tanisacagim diyerek gittim)

📌Tanıtım yapmadım

📌İki kişi takip yaptım

📌Bugün kendimle ilgili hem çok yol kattettiğim farkındalığımin artığını hem de eksiklerimi tespit ettim daha çok pratik yapmam gerektiğini anladım üst hat sponsorumla kariyer plan yapmayı öğrendim ne yapmam gerektiğini biliyorum nasıl yapmam gerektigi konusunda kendimi guncelemem gerektiğini öğrendim

📌En çok neye zorlandım insanlarla iletişim kurmada firmami anlatma aşamasında zorlandığımi öğrendim karmaşık hale getiren bizlermisiz onu anladım. Su zincirlerimi bı kirsam beni kimse tutamaz anladım anlıyorum uygulamiyorum sayenizde öğreneceğim beş yılın acısını tecrübesini toplulukla asacağım inanıyorum.

Yarınki planım sabah ki emaille birlikte buradaki eksik olduğum konulardaki eğitim videolarını izlemek. Haftalık planlama. Harikayiz harikayim çok mutluyum teşekkürler 🙏 🎊

• Ümmühan

Member
    15 Ocak 2025 at 00:39

Bugün şirket lansmanındayım. Harika bir deneyim oluyor benim için. Bu sebeple tanıtım yapamadım. Ama sürekli yeni insanlarla tanışıyorum.

Log in to reply.

Seni Türkiye'nin İlk ve Tek

Network Marketing Topluluğu'na

Bekliyoruz :)

Telefon numaranız tamamen gizli kalır.