-
9. Gün Bildirimleri
Not: İlişkiler Her Şeydir
Kahvemi içerken aklıma geldi, seninle bugün biraz “ilişkiler” üzerine konuşalım istedim. Çünkü bu iş, aslında tamamen insanlarla kurduğun bağlarla ilgili. Ne kadar harika bir ürünün ya da sistemin olursa olsun, insanlarla doğru bir ilişki kuramazsan hiçbir işe yaramaz.
Network marketing’i özel yapan şeylerden biri de bu zaten: Burada para kazanmadan önce güven kazanmamız gerekiyor. İnsanlar “seninle çalışmak istiyorum” dediklerinde aslında ürünlerine değil, önce sana güveniyorlar. Bugün, bu güveni nasıl oluşturabileceğimizi konuşalım mı?
Hadi Birlikte Düşünelim…
Yeni biriyle tanıştığında ne yapıyorsun? Hemen işinden mi bahsediyorsun? Yoksa önce sohbet mi ediyorsun?
Bak, sana bir sır vereyim: İnsanlar, kendilerini gerçekten dinleyen insanları unutmaz. Biriyle tanışırken onların hikayesine kulak ver. Mesela, en son tanıştığın kişiyle gerçekten bir bağ kurabildin mi? Yoksa sadece “fırsat” peşinde koştuğun için bir şeyler ters mi gitti?
Bugün ilişkileri güçlendirmek için şu basit ama etkili adımları deneyebilirsin:*Samimi Ol: Bir kişiye “Merhaba, nasılsın?” demek bile bazen harikalar yaratır. Karşındakinin adını hatırlamak, göz teması kurmak ve gerçekten “dinlemek” mucizeler yaratır.
*Küçük Jestler Yap: Yeni biriyle tanıştıktan sonra, hayatına ufak bir değer katmayı dene. Belki hoşlandığı bir konuyla ilgili bir öneri yapabilirsin ya da sırf onu düşündüğünü göstermek için bir mesaj atabilirsin.
*Sabırlı Ol: İnsanlar hemen “evet” demez. Bugün tanıştığın biri, belki 3 ay sonra işine katılmak isteyecek. Sabırlı ol ve doğru zamanı bekle. Beklerken de onunla ilişkini güçlendirmeye odaklan.
Hadi Bugün Şunları Yapalım
Bugün 5-3-3’ü uygularken, bunları bir rutin haline getir. Ama unutma, bu bir yarış değil. İnsanlarla bağ kurarken acele etme. İşte bugünün görevleri:
*5 yeni insanla tanış: Çevrene biraz daha dikkatli bak. Belki sosyal medyada keşfet bölümünde gezerken, belki de markette sıra beklerken yeni bir bağlantı fırsatı bulabilirsin. Samimi bir giriş yap ve insanları keşfet.
*3 kişiye tanıtım yap: Tanıtımlarını bugün biraz daha farklı yapmayı dene. Onlara “ürün” değil, çözüm sun. Mesela, “Sana gerçekten işine yarayabilecek bir şey göstermek istiyorum” gibi bir giriş yapabilirsin.
*3 kişiye takip yap: Takip ederken, insanları sıkıştırmak yerine doğal bir şekilde ilerle. “Son konuşmamızdan beri düşündüğün bir şey oldu mu?” gibi bir soruyla iletişimi sıcak tut.
Seninle Konuşmayı Seviyorum
Topluluğa yazmayı sakın unutma, tamam mı? Günün sonunda yaptıklarını paylaş:
-Bugün kimlerle tanıştın, nasıl geçti?
-Tanıtım yaptığında neler hissettin?
-Takipte zorlandığın bir şey oldu mu?
-Bugünden öğrendiğin en önemli şey neydi?Bu topluluk, yalnız olmadığını hissettiren harika bir alan. Burada paylaşacağın her şey, başka biri için ilham kaynağı olabilir.
Son Sözüm
Bugün kimseye bir şey satmaya çalışmak yok! İnsanlarla ilişki kur, sohbet et, bağ kur. Emin ol, bu uzun vadede seni zirveye taşıyacak.
Yarın sabah kahvemi içerken yine seninle konuşacağım. Bugünü güzel geçir ve kendine şunu hatırlat: Bu iş, insanlarla anlamlı bağlar kurma sanatıdır.Sevgiler,
Seçkin Kalkanoğlu
Log in to reply.